Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Riskbedömning vid arbete på eller vid järnväg

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Riskbedömning vid arbete på eller vid järnväg

    I detta ämne samlas riskbedömningar ur ett arbetsmiljöperspektiv för arbete på eller vid järnväg.

    Nyckelord: riskbedömning SAM AFS 2001:1 systematiskt arbetsmiljöarbete järnväg spårområde bangård tågolycka suicid påkörd person

  • #2
    Påbörjad riskbedömning, arbete på eller vid järnvägsspår, Trafikstopp, Utkiken - 2021

    Bifogat är en analys av inträffade tillbud och olycksfall som inrapporterats till Arbetsmiljöverket där räddningstjänsten arbetat på eller vid järnväg och där det ändå passerat tågtrafik.
    Mallen innehåller länkar till rapporterna om händelserna, riskbedömningsmatriser för händelserna, en lista med kontrollfrågor för att bedöma om man är bör fördjupa sig i denna riskbedömning samt exempel på åtgärder som går att vidta för att minska riskerna.

    Tanken är att denna typ av påbörjade riskbedömningar ska kunna lyftas rakt in i ert systematiska arbetsmiljöarbete och ge en enkel väg att lära av det som andra räddningstjänster råkat ut för.
    Tänk på att även en risk som man bedömer att den inte kan inträffa hos er är en risk som hanterats och kan lyftas in som en bedömd risk i ert dokumenterade arbetsmiljöarbete.

    Eftersom detta är första versionen av denna typ av riskbedömning så tar jag gärna emot feedback på om den är bra eller om den behöver förbättras. Min ambition är att fortsätta att arbeta igenom de tillbud och olycksfall som räddningstjänster rapporterat in till Arbetsmiljöverket så förbättringsförslag mottages tacksamt. Mejla po@utkiken.net med synpunkter.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Påbörjad riskbedömning, arbete på eller vid järnvägsspår, Räddningsfrånkoppling, Utkiken - 2021

      Bifogat är en analys av inträffade tillbud och olycksfall som inrapporterats till Arbetsmiljöverket där räddningstjänsten arbetat på eller vid järnväg och där räddningsfrånkoppling på något vis missats eller felhanterats.
      Mallen innehåller länkar till rapporterna om händelserna, riskbedömningsmatriser för händelserna samt exempel på åtgärder som går att vidta för att minska riskerna. Åtgärdsförslagen är baserade på utredningarna som räddningstjänsterna gjort.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X