Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Räddningsmässan i Västervik

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • #31
  IRO Rescue, ledningssystem för räddningstjänster

  IRO är ett delbart ledningssystem, vilket innebär att samtliga räddningstjänster, kommuner, länsstyrelser, hjälporganisationer, näringsliv och föreningar etc. har ett eget gränssnitt med separata behörigheter vad man kommer åt, där de kan koordinera och kommunicera i slutna grupper. Det finns även en övergripande funktion där man som räddningstjänst kan bjuda in aktörer till en delbar lägesbild vid skadeplats.

  Via IRO kan man på ett enkelt sätt kommunicera och dela ut uppdrag samt även ha god översikt på Civil Insatspersonal.

  IRO ger även möjligheten att vid behov låta allmänheten ladda ner programvaran, fördelen blir då att man har kontroll även över civila resurser. Genom detta gränssnitt kan man dela ut information, koordinera, förflytta och även utrymma civila inom området.

  Effektiv resurshantering är en del i IRO vilket innebär att räddningstjänsten inte har behov av ring-/sms listor för att nå önskad resurs. Via IRO kan man enkelt avropa önskad resurs. En resurs kan vara allt från en person, gödseltunna, ATV, motorsåg, båt till samverkande organisation. Alla resurser är både under pågående insats och vid efterarbetet mätbara i tid och sträcka vilket ger ett bra underlag för faktureringar.

  Vill ni veta mer om IRO Rescue, sänd ett mail till info@iro-rescue.com
  Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
  Senast ändrad av PO; 2021-09-23, 16:04.

  Kommentera


  • #32
   PicoPoc, POCSAG-repeater utan krav på licens, Addsecure

   En repeater för minicall-sändare som kan användas i en bostad eller arbetsplats med dålig täckning. Finessen med denna är att den enbart repeterar en adress och med en effekt som innebär att man inte behöver betala licensavgift till PTS för att ha den. Fördelen med riktad repeat och låg effekt är att den inte upptar bandbredd och på det viset saktar ner andra utsändningar.

   www.addsecure.se/smart-rescue

   Klicka på bilden för större storlek

Namn:	    20210916_101019.jpg
Visningar:	325
Storlek:	679,3 kB
ID:   	69225

   Kommentera


   • #33
    Käftar som öppnar säkerhetsdörrar, Holmatro

    Holmatro visade en ny typ av käftar som tillsammans med särskild teknik kan öppna säkerhetsdörrar klass 3 på väldigt kort tid. För mer detaljer så kontakta Håkan på Holmatro.

    Väldigt intressant är dessa käftarna tillsammans med det batteridrivna verktyget som gör att det finns räddningstjänster som ändrat i sina rutiner på trafikolycka, så att en person omedelbart går ut med detta verktyget och börjar skapa åtkomst till patienten om det är möjligt. Likaså finns det räddningstjänster som utrustat FIP med detta verktyg så att de kan påbörja en dörrforcering i byggnader under tiden den övriga styrkan kommer fram.

    www.holmatro.se/kontakta-oss

    Klicka på bilden för större storlek Namn:	    2021-09-21_15-31-37.jpg Visningar:	0 Storlek:	56,2 kB ID:   	69227

    Kommentera


    • #34
     Ny manskapshytt, Volvo

     Floby visade tillsammans med Volvo Trucks upp den nya manskapshytten. Volvo har tillsammans med brandbilspåbyggare anpassat sitt chassi och sin hytt så att det både ska bli enklare för påbyggarna att bygga brandbilen och samtidigt bli en bättre brandbil för räddningstjänsterna.

     Den nya hytten är byggd så att inte påbyggarna ska behöva börja med att montera bort och/eller flytta utrustning. Man har bland annat förberett med kabelkanaler där räddningstjänsterna oftast vill ha sin utrustning och öppnat upp i gränssnitt så det går att använda befintliga rattknappar för att styra blåljus och annan räddningstjänstutrustning.

     Den nya hytten har 6 infästningspunkter i ramen jämfört med tidigare 4 punkter. Det har gjort att hytten upplevs stabilare i rondeller och vid andra kraftiga svängar.

     Glastak tillsammans med Roll Over Protection System gör hytten ljus och ändå säker om bilen skulle rulla.

     http://www.volvotrucks.se/content/da...ingsfordon.pdf

     Klicka på bilden för större storlek Namn:	    2021-09-24_11-23-48.jpg Visningar:	0 Storlek:	134,4 kB ID:   	69261
     Senast ändrad av PO; 2021-09-24, 12:14.

     Kommentera


     • #35
      Evighetsbildörr för losstagningsutbildning, Haagen Rescue Training Products

      Haagen RTP visade upp sin nya Car-X simulator. En bildörr som kan användas för momentövningar inom området losstagning.

      http://www.haagenrtp.nl/en/trainings...ar-x-simulator

      Klicka på bilden för större storlek Namn:	    2021-09-27_07-35-39.jpg Visningar:	0 Storlek:	49,0 kB ID:   	69268

      Kommentera


      • #36
       R.A.C.E. släcksimulator, Skyskol

       En släcksimulator som utbildar i Rädda-Larma-Släck och är enkel att ta med och sätta upp i de övades verkliga miljö. En stolpe med brandlarmsknapp och telefon, olika brandsläckare för olika typer av bränder, simulerad eld och huvudbrytare för elektricitet. Allt måste hanteras i rätt ordning och på rätt sätt och inom en rimlig tid för att den övade ska bli godkänd. Godkännandekriterierna sätter instruktören upp i förväg i appen, som sedan automatiskt bedömer hur bra eleverna hanterade situationen och automatiskt kan leverera listor på hur det gick.

       www.skyskol.com/product/r-a-c-e/

       Senast ändrad av MS; 2021-09-29, 10:46.

       Kommentera


       • #37
        Amido Smart Passage, ger åtkomst vid larm

        Amido är en samarbetspartner till SOS Alarm i systemet för smart passage. Det vill säga nycklar som ger tillgång i samband med larm och tappar behörigheten när man lämnar platsen.

        www.amido.se/smartpassage/
        http://www.sosalarm.se/Kund/tjanstek...smart-passage/

        Kommentera


        • #38
         Drönare för skogsbrandsläckning, ACC Group

         ACC visade upp sin minsta drönare som klarar av att lyfta en Bambi bucket med 500 liter vatten. De har även större drönare som kan lyfta mer än 500 liter och de har ett ledningssystem för sina drönare som innebär att man kan ge dem autonoma uppdrag där flera drönare arbetar i system med att hämta vatten på fördefinierade platser och släpper det på andra fördefinierade platser.

         Personligen tror jag detta kan vara ett bra tillskott för skogsbrandsläckning. De kan köras kontinuerligt och autonomt, styras från marken genom att definiera upp vad man vill uppnå genom att rita på en karta och framförallt kan de nyttjas på natten, när skogsbranden är som enklast att hantera. Därmed inte sagt att man kan låta bli att släcka på marken. Men jag tror man kan ge bättre förutsättningar till markpersonalen genom att utnyttja nattens timmar klokt.

         Häftigast är att detta inte är en produkt som kommer i framtiden. Den finns nu och det gäller att på något vis dra nytta av den och lära sig när det fungerar bra och när det inte fungerar bra. Kontakta gärna Claes Drougge på ACC för att höra om möjligheterna och för att hitta lösningar som gör att vi kan dra nytta av och bidra till denna utveckling som sker här i Sverige. claes.drougge@ocean-modules.com

         https://acc-group.se/

         Kommentera

         Working...
         X