Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Lokaler som ingår i en samlingslokal, avseende nödbelysning och larm

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Lokaler som ingår i en samlingslokal, avseende nödbelysning och larm

    I detta ämne samlas frågor till, och svar från, Boverket som handlar om vad som menas med samlingslokal och vilka utrymmen som ingår när det handlar om installation av nödbelysning och larm.

    Nyckelord: nödbelysning utrymningslarm samlingslokal förråd

  • #2
    Samlingslokal och vilka utrymmen som ingår, Boverket - 2014

    Boverket besvarar en fråga om vad som menas med samlingslokal och vilka utrymmen som ingår när det handlar om installation av nödbelysning och larm.

    Enligt BBR 5:352 skall samlingslokaler förses med utrymningslarm och nödbelysning, där krav på nödbelysning utgör föreskriftstext. Vidare utgör enligt BBR 5:212 varje lokal eller grupp av lokaler inom en brandcell för ett större antal personer samlingslokal.

    Kräver därmed BBR att hela den brandcell som inrymmer samlingslokal förses med heltäckande utrymningslarm och nödbelysning? Skall m a o förråd, toaletter mm inom samma brandcell som samlingslokalen förses med utrymningslarm och nödbelysning? Eventuellt kan man med analytisk dimensionering undanta vissa utrymmen från hörbarhet utrymningslarm, men gällande nödbelysning som utgör föreskriftstext så är det en omöjlighet.

    Det känns orimligt.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av MM; 2020-08-27, 10:42.

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X