Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Exempel på tillämpningar med vätgas och bränsleceller

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Exempel på tillämpningar med vätgas och bränsleceller

  I detta ämne samlas exempel på tillämpningar med vätgas och bränsleceller.

  Nyckelord: vätgas bränsleceller

 • #2
  Laddstation för elbilar som drivs med vätgas, ABB - 2021

  ABB har byggt en laddstation för elbilar som drivs med vätgas och bränsleceller. Fördelen är att laddstationen inte belastar det vanliga kraftledningsnätet. Förutom att ladda elbilar ser ABB också denna teknik som en ersättningsteknik för dieseldrivna elaggregat och reservkraftverk.

  In St. Gallen wurde die weltweit erste mobile Schnellladestation für Elektrofahrzeuge in Betrieb genommen, deren Energiequelle CO2-frei produzierter Wasserstoff ist. ABB Schweiz hat zu diesem Pilotprojekt Lade- und Umrichtertechnologie beigesteuert.

  Kommentera


  • #3
   Vätgasdrivet tåg visades upp i Sverige - 2021

   Franska energiföretaget Alstom visade upp ett vätgasdrivet tåg i Östersund i slutet av sommaren.
   Här anländer det första passagerartåget i världen som drivs av vätgas till Östersund. Det är det franska energiföretaget Alstom som visar upp sitt vätgaståg för en entusiastisk publik. Tanken med uppvisningen är att på sikt få in det på svenska marknaden och Alstomt vill med uppvisningen i Östersund visa att det finns alternativ redo idag.

   Kommentera


   • #4
    Nordisk vätgaskorridor, utbyggnad av tankstationer för vätgas - 2021

    Ett EU-projekt planerar för att skapa en korridor med vätgastankstationer som förbinder de nordiska huvudstäderna.Trelleborg kommer att vara första staden där en sådan tankstation etableras. Ett tillverkningsställe för vätgasen planeras i Göteborg.
    Med stöd av det delvis EU-finansierade projektet Nordic Hydrogen Corridor (NHC) kommer en produktionsenhet för vätgas anläggas i Göteborgs hamn. Det norska energibolaget Statkraft, som är en av samarbetspartners i projektet, kommer att ansvara för anläggningen.  Syftet med NHC är att främja infrastrukturen för vätgas genom att etablera en vätgaskorridor som binder ihop

    Kommentera

    Working...
    X