Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Explosionsrisk pga brännbara gaser vid batteribränder

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Explosionsrisk pga brännbara gaser vid batteribränder

    I detta ämne samlas kunskap om explosionsrisken på grund av brännbara gaser som kan bildas i samband med termisk rusning i litiumjonbatterier.

    Nyckelord: batteribrand litiumjonbatteri brandventilation rökgasventilation brandgasventilation explosiv gas brandfarlig gas explosioner
    Senast ändrad av PO; 2022-10-24, 06:46.

  • #2
    Exjobb: Ventilering av brännbara gaser vid batteribränder, LTU - 2021

    Fredrik Gahm vid LTU har gjort ett examensarbete som undersöker om det är möjligt att ventilera utrymmen i samband med termisk rusning så att det inte blir en brännbar gasblandning.

    Syftet med detta arbete har varit att undersöka vad det är som gör att dessa batterier kan orsaka explosion, vad det är för gaser som emitteras vid brand samt hur pass explosiva de är, för att därefter utföra beräkningar på eventuell ventilationskapacitet som kan komma att behövas för att behålla en icke-explosiv atmosfär. Detta utfördes genom en litteraturstudie av idag tillgänglig forskning kompletterat med information från diverse myndigheter, handberäkningar & beräkningar i Excel.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Forskningsprojekt för att lära sig mer om explosion i samband med batteribränder, FSRI - 2022

      Amerikanska Fire Research Institute har påbörjat ett projekt om explosionsfaran i samband med termisk rusning av litiumjonbatteribränder. Nedan en film från ett av försöken. Det framgår inte av texten hur man gjort men en gissning är att man fyllt garaget med motsvarande mängd vätgas och kanske andra brännbara gaser som motsvarar en termisk rusning utan flammande förbränning från en eller flera battericeller.



      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X