Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Effekter av byggnadstekniskt brandskydd

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Effekter av byggnadstekniskt brandskydd

  I detta ämne samlas filmer som visar exempel på olika typer av byggnadstekniskt brandskydd fungerar i samband med brand.

  Nyckelord: byggnadstekniskt brandskydd branddörr avskiljning brandavskiljning brandvägg brandsektionering

 • #2
  Pedagogisk film som visar nyttan med stängda branddörrar
  "Filmen visar hur effektivt en dörr begränsar brandspridning inom en byggnad. I detta fall har förloppet vart avsevärt längre än den tid som gäller för dörr i brandcellsgräns enligt Boverkets byggregler."

  Så beskriver Fredrik Wikström från Storstockholm nedanstående film på sin YouTube-kanal. För övrigt berättar Fredrik att filmen kommer att göras tillgänglig genom Storstockholms försorg och att detta är en förhandstitt.  Nyckelord: branddörr brandbegränsning dörr brandavskiljning stängd dörr
  Senast ändrad av PO; 2017-03-03, 14:33.

  Kommentera


  • #3
   Stängd dörr förhindrar brandspridning, USA - 2017

   I USA pågår just nu en kampanj för att medvetandegöra folk om nyttan med att stänga dörrar för att minska brandspridning. Nedanstående film är från en eldning man gjorde för att påvisa detta.

   Kommentera


   • #4
    Huseldningsdemonstration med knorr på slutet, USA - 2019

    I filmen nedan visar man hur en brand startar och utvecklas. På slutet av filmen får man se ett pedagogiskt grepp som verkligen understryker vad man vill säga. Efter ungefär 7 minuter börjar man nämligen öppna ytterväggarna genom att veva ner dem och man får se skillnaden mellan ett sovrum med en stängd dörr och ett sovrum med öppen dörr..

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X