Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Vattenförsörjning, tankbilsoperationer, vattensystem

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Vattenförsörjning, tankbilsoperationer, vattensystem

  I detta ämne samlas filmer som visar olika sätt att bygga upp system för vattenförsörjning vid bränder.

  Nyckelord: tankbil vattentank vattenenhet vattenförsörjning pump

 • #2
  Smart amerikanskt vattensystem

  Vi är nog alla medvetna om att man i nordamerika är duktiga på att leverera mycket vatten till branden. Det innebär att man också varit tvungen att tänka till för att kunna leverera mycket vatten till pumpen även när det inte finns ett bra brandpostnät. Nedanstående filmer visar några av nordamerikanarnas knep för att lyckas.

  Första filmen visar hur en ensam brandman enkelt kan sätta upp en bassäng för brandvatten. Notera att man inte bryr sig om att serieköra till tanken på tankbilen, utan istället använder bassängen som vattentag. Kolla också in den smarta lösningen med sugslangen. Även ur ett ergonomiskt perspektiv känns detta klockrent.

  Andra filmen visar hur snabbt och enkelt det kan vara att leverera vatten till denna typ av öppna vattentag. Här använder man sig av så kallade "dump valve" som helt enkelt använder vattnets eget tryck för att släppa ner det i bassängen. En stor öppningsarea medför att detta går på drygt 30 sekunder för en hel tank.
  Kommentera


  • #3
   Amerikansk film om alternativ vattenförsörjning

   Detta är en amerikansk film som handlar om alternativ brandvattenförsörjning. Den har några år på nacken, men systemet med ISO-rating används fortfarande. Filmen ger en hyfsad beskrivning av hur man tänker kring brandvattensystem i USA.

   Kommentera


   • #4
    Fyller 13000 liter vatten på en minut

    I nedanstående filmklipp ser vi hur man i USA fyller en tankbil med drygt 13000 liter vatten på en minut. Notera också bassängen som sitter på sidan av tankbilen som kan monteras upp, fyllas med vatten vid brandplatsen för att sedan tankbilen ska kunna hämta vatten på nytt. Man låser alltså inte upp en tankbil på en brandplats.

    Kommentera


    • #5
     Tömma tankbilar snabbt

     Nedanstående film visar hur effektivt det går att tömma en tankbil till en temporär pumpbassäng enbart med hjälp av tyngdkraften utan att pumpa vattnet. Bara man har tillräcklig dimension på utloppet. Jag gillar systemet de visar 1 minut och 40 sekunder in i filmen.

     Kommentera


     • #6
      Tömma slangar på vatten

      Kan inte låta bli att lägga upp filmen på strollern för att tömma slangar från vatten.

      Kommentera


      • #7
       Vakuumtankbilar fylls extra snabbt

       En tankbil som är utrustad med vakuumpump kan fyllas väldigt snabbt. 3700 liter vatten per minut när man har en 150 mm sugslang visar man i nedanstående filmklipp. Vid vissa förutsättningar borde det kunna minska personalbehovet för tanktransporter av vatten. Dessutom kommer aldrig vattnet i kontakt med pumpen vilket medför att systemet blir mindre känsligt för sten, grus och andra saker som kan förstöra vanliga pumpar. På minuskontot borde väl bland annat vara att en vakuumtank har andra krav på återkommande provning.

       www.firovac.com       Kommentera

       Annonser

       Kollapsa

       Working...
       X