Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Någon som tagit beslut att inte vara förmågan vad gäller alternativ utrymningsväg?

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Någon som tagit beslut att inte vara förmågan vad gäller alternativ utrymningsväg?

    Här kommer en fråga från Bohus räddningsförbund om räddningstjänstens förmåga att vara alternativ utrymningsväg:

    Någon kommun/förbund i brandsverige som tagit beslut gällande sin förmåga att inte vara den alternativa utrymningsvägen till nybyggnation, trots att resursen finns?

    Bakgrund:
    Inför ett politiskt beslut så har frågan gällande räddningstjänstens förmåga att utgöra den alternativa utrymningsvägen återigen blivit aktuell. Frågeställningen gäller om kommunen i sin förmågebeskrivning kan ange att man har för avsikt att avskaffa förmågan att utgöra den alternativa utrymningsvägen för byggnationer över 4 våningar. Och i och med detta då inte utfärda bygglov med denna förmåga som löfte, även i områden där kommunen redan tagit på sig detta ansvaret, dvs resursen maskinstege finns ändå inom acceptabel insatstid för området pga. tidigare löften.

    Frågeställning:
    Har Er kommun tagit liknade beslut, eller vet du någon som har gjort det. Eller har du erfarenhet av frågeställningen, då vore vi tacksamma om du snarast ville berika oss med denna informationen/erfarenheten.

    Ps. Är medveten över att Boverket yttrade sig genom Michael Strömgren 2011-02-21, men då belyste svaret just bristen kommunens förmågebeskrivningen:
    ”I detta avseende bör det alltså inte vara någon skillnad mellan äldre bebyggelse och det nybyggda grannhuset. I vissa fall kan man alltså ifrågasätta om räddningstjänstens förmåga är riktigt beskriven eftersom de ändå är skyldiga att upprätthålla förmågan för det befintliga byggnadsbeståndet. ” Ds.


    Svara här eller mejla po@utkiken.net så lägger jag upp svaret här. Tack på förhand!

Annonser

Kollapsa

Working...
X