Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Hälsopåverkan av plötsliga larm

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Hälsopåverkan av plötsliga larm

    I detta ämne samlas utländsk kunskap som har med hälsopåverkan av att plötsligt bli alarmerad och att snabbt gå från 0 till 100 procent i anspänning.

    Nyckelord: Alarmering larmutrop personsökare signal larmsignal

  • #2
    Hur påverkar larmsignalen brandmäns hälsa, USA - 2017

    En studie av larmsignalens påverkan på brandmäns hälsa visar att man med enkla medel kan påverka den plötsliga pulsökningen som uppstår vid larm genom att gradvis öka larmsignalen istället för att ha en larmsignal som låter med full volym omedelbart. Egentligen inga konstiga slutsatser och något som när alarmeringen skedde manuellt visade sig genom att man hade sina favoritlarmoperatörer som började utlarmningen på nätterna med att öppna portarna (då vaknade man), sedan tryckte de på mikrofonknappen så att det knäppte i högtalaren och några tiondelar senare kom larmbeskedet. Det var stor skillnad i puls mot operatörerna som började med att trycka igång mikrofonknappen och samtidigt med hög röst förmedla larmutropet.

    En stor skillnad i USA är att man ofta gör utlarmningen via högtalare på alla stationer i ett område oavsett om de ska åka på larmet eller inte. Därför jämför man i rapporten även denna typ av icke-selektiv alarmering med den för oss mer normala modellen med stations- eller enhetsalarmering.

    http://www.tandfonline.com/doi/full/...4.2016.1183018


    Use the tools on this page to locate the content you're looking for on our website.

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X