Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Bombattentat i utlandet, ej Norden

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Bombattentat i utlandet, ej Norden

    I detta ämne samlas utredningar av bombattentat som skett utanför Norden.

    Nyckelord: bombattentat terror

  • #2
    Bombattentaten i Jerusalem, Ashkelon och Tel Aviv 1996, KAMEDO-rapport 72

    I denna rapport som har delats upp i två delar skildras först de speciella händelserna i Israel under våren -96 och de olika skadepanoraman som uppstod vid bombexplosionerna i bussarna och utomhus. Dessutom beskrivs den israeliska sjukvården som sedan länge anpassats till att effektivt klara av denna typ av masskadesituationer. Den medicinska handläggningen på skadeplats och på sjukhus diskuteras. I den andra delen diskuteras de speciella psykologiska och psykosociala problem som uppstår i samhället vid stora olyckor av liknande slag och hur man kan bygga upp ett system för att ta hand om dessa svåra situationer. Betydelsen av fasta strukturer och religionens roll beskrivs och jämförelser görs mellan det israeliska och svenska samhället.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av PO; 2018-11-30, 09:19.

    Kommentera


    • #3
      Bomber på tåg i Madrid i Spanien 2004, KAMEDO-rapport 90

      Den här KAMEDO-rapporten beskriver terrrorattacken i Madrid 2004. Vid terroristattentaten i Madrid den 11 mars 2004 sprängdes sammanlagt tio bomber ombord på fyra skilda tåg. Sammanlagt fjorton sprängladdningar hade förberetts i ryggsäckar och sportbagar, vilka hade placerats ombord på tågen på stationen Acalá de Henares, öster om Madrid. Varje bomb innehöll sprängmedel samt en detonator som var kopplad till alarmfunktionen på en mobiltelefon.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
      Senast ändrad av PO; 2018-11-30, 09:19.

      Kommentera


      • #4
        Bomber i turistkvarter på Bali 2002, KAMEDO-rapport 89

        Den här KAMEDO-rapporten beskriver terrorattacken på Bali, 2002. Strax efter klockan 23 lördagen den 12 oktober detonerade två bomber på ön Bali i Indonesien. Två barer i nöjeskvarteren på semesterorten Kuta Beach sprängdes i luften.

        Explosionerna krävde 202 människoliv från 21 olika nationer, och fler än 300 människor skadades. Majoriteten av de drabbade var turister. De skadade omhändertogs inledningsvis på olika sjukhus och kliniker på Bali. Majoriteten behandlades på Balis största sjukhus, undervisningssjukhuset Sanglah Hospital. De togs omhand av sjukhusets ordinarie personal med förstärkning av frivilliga. Så småningom fick man även förstärkning av sjukvårdsgrupper från andra indonesiska sjukhus och från utlandet.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
        Senast ändrad av PO; 2018-11-30, 09:19.

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X