Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Socialt brandförebyggande arbete

Kollapsa
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Socialt brandförebyggande arbete

  I detta ämne samlas kunskap om socialt brandförebyggande arbete. Ibland kallas en del av denna typ av arbete för händelsebaserat förebyggande arbete, HÄFA.

  Nyckelord: socialt brandförebyggande arbete händelsebaserat förebyggande arbete häfa anlagd brand
  Senast ändrad av PO; 2018-06-11, 10:51.

 • #2
  Att släcka innan det brinner - En utvärdering av socialt brandförebyggande insatser, Sofia Persson - 2013

  En rapport inom forskningsprojektet "Barn/unga och anlagda bränder - orsaker och motåtgärder". Denna rapport fokuserar på åtgärder mot anlagda bränder och mer specifikt det arbete Storgöteborg gjort med sitt händelsebaserade förebyggande arbete, HÄFA, och HÄFA i 5:an som vände sig till samtliga femteklassare i Storgöteborg.
  Bifogade filer Hämta alla filer
  www.brandforsk.se

  Kommentera


  • #3
   Utvärdering av kommuners arbete mot anlagda skolbränder, Sofia Persson et al - 2013

   Denna rapport sammanfattar resultaten från projektet om anlagd brand: Utvärdering av kommuners arbete med anlagd brand. Baserat på MSB:s kartläggning av förebyggande insatser mot anlagda skolbränder i 80 svenska kommuner har denna utvärdering inriktats på att ringa in och diskutera arbetsformer och åtgärdstyper som framstår som framgångsrika. Utvärderingen bygger på en ingående analys av 20 kommuners arbete mot anlagda skolbränder (omfattar sammantaget 15 olika preventiva insatser).
   Bifogade filer Hämta alla filer
   www.brandforsk.se

   Kommentera


   • #4
    Slutrapport: Anlagd brand ett samhällsproblem, SP - 2013

    Slutrapporten sammanfattar 16 delprojektrapporter av ett forskningsprojekt om anlagd brand som pågick mellan 2007 och 2013. I denna rapport presenteras både sociala åtgärder för att komma tillrätta med problemen och tekniska lösningar. Ofta visar det sig att båda sakerna behövs.
    Bifogade filer Hämta alla filer
    www.brandforsk.se

    Kommentera


    • #5
     Brandutsatta högstadieskolor - Problembilder, orsaker och åtgärder, Persson och Uhnoo - 2015

     Denna rapport sammanfattar resultaten från projektet Brandutsatta högstadieskolor: orsaker, preventiva faktorer och effektiva motåtgärder. Skolor tillhör de byggnader som oftast utsätts för brandanläggelser, och i Sverige är det särskilt vanligt med bränder i större högstadieskolor i större städer. En utgångspunkt i projektet är att skolor inte bara utsätts för skolbränder, utan också är viktiga preventiva arenor och aktörer.
     Bifogade filer Hämta alla filer
     www.brandforsk.se

     Kommentera

     Working...
     X