Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Förebyggande av bränder i skog och mark

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Förebyggande av bränder i skog och mark

    I detta ämne samlas dokument och kunskap som handlar om att förebygga bränder i skog och mark samt sådant som handlar om att förhindra små bränder i skog och mark att bli större.

    Nyckelord: skogsbrand gräsbrand markbrand markberedning skogsarbete avverkning

  • #2
    Riskhantering avseende brand för skogsbruket, Skogforsk - 2017

    Skogforsk har tillsammans med företrädare för skogsbruket tillsammans med MSB, räddningstjänster och Skogsstyrelsen tagit fram riktlinjer för riskhantering avseende brand i samband med skogsarbete. De reglerar både riskbedömningsrutiner samt släckutrustning att medföra beroende på typ av arbete.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Kortföreläsning om varför skogsbränder blir värre nuförtiden, TED Talks, Paul Hessburg - 2017

      Mycket intressant föredrag om skillnaden mellan skogsbränder på 1930-talet och idag. Paul Hessburg som är forsare har undersökt skillnaden mellan landskapen då och nu. Forskningen är i och för sig amerikansk, men det finns säkert paralleller att göra till Sverige. Det hade varit spännande att se samma undersökning för den svenska geografin och det svenska skogsbruket.

      Kommentera


      • #4
        Planerad bränning ska minska brandutbredning på Gotska Sandön - 2018

        En långsiktig bränningsplan som sträcker sig över en tioårsperiod ska medföra att Gotska Sandön får naturliga brandbegränsningslinjer och en minskad bränslemängd. Därmed finns en större chans att klara en större skogsbrand utan att förlora de viktiga förutsättningarna för Sandöns unika insektsliv. Det är ett väldigt intressant dokument som beskriver exakt hur bränningarna behöver ske, från förberedelsearbete till omfallsplanering för vad som kan gå snett. Planen är gjord av Kyllesjö skog.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
        Senast ändrad av PO; 2019-01-17, 12:03.

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X