Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Instruktioner, uppstart brand

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Instruktioner, uppstart brand

    I detta ämne samlas exempel på instruktioner och utbildningsmaterial avseende "Uppstart brand". Det vill säga den delen av insatsen innan första befälet hunnit bilda sig en uppfattning om skadan och där det finns en vinst i att brandsoldaterna på förstabilen agerar för att bryta eller fördröja ett snabbt händelseförlopp.

    Nyckelord: uppstart brand inledande insats omedelbar åtgärd obbo

  • #2
    Östra Götaland, Nytt koncept för "Uppstart Brand" - 2018

    Detta är bara så smart! Istället för att låta personalen vänta på en inledande order från sitt befäl håller Östra Götaland på att arbeta in en rutin där alla på släckbilen, inom givna ramar, arbetar med att fördröja eller bryta det pågående händelseförloppet under tiden befälet orienterar sig på platsen och om skadan. Bifogat finns några presentationer om konceptet och nedan ett bildspel med tal som beskriver vad det handlar om.



    Har ni frågor på konceptet så går det bra att kontakta mats.kostmann@rtog.se eller jan.pettersson@rtog.se

    Arbetet för att komma i mål med "Uppstart brand" har inneburit utbildning av samtliga brandinstruktörer med Lars Axelsson där man bland annat har tittat på övnings- och utbildningsmetodik, grundbeteenden, avsteg från grundbeteenden och uppstart brand. Under denna sommaren kommer resterande personal att utbildas med bland annat 1 teoriblock och 2 kaderövningar.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av PO; 2018-06-28, 07:34.

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X