Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Samverkan utanför räddningstjänsten

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Samverkan utanför räddningstjänsten

    I detta ämne samlas dokument och kunskap som har med samverkan utanför räddningstjänstens organisation att göra.

    Nyckelord: samverkan krisledning kris

  • #2
    Gemensamma grunder för samverkan och ledning, MSB - 2014

    MSB presenterade i december sitt projekt om samverkan och ledning vid samhällsstörningar. Projektet har pågått under två år.
    Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar innehåller sätt att tänka och sätt att arbeta på som ska öka förmågan att hantera samhällsstörningar. De ska ge vägledning till aktörer som har ett ansvar för eller kan bidra till att hantera samhällsstörningar.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av PO; 2016-08-30, 08:44.

    Kommentera


    • #3
      Att använda, leda och samverka med frivilliga, MSB - 2015

      MSB har gett ut en forskningsstudie från Mittuniversitetet om att använda, leda och samverka med frivilliga. Den handlar om kommuners och länsstyrelsers relationer med aktörer utanför den offentliga sektorn inom ramen för det geografiska områdesansvaret.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
      Senast ändrad av PO; 2016-08-30, 08:44.

      Kommentera


      • #4
        Fältguide om samverkan med frivilliga vid kris, MSB - 2016

        En vägledning från MSB om myndigheters samverkan med frivilliga och frivilligorganisationer under en kris.

        Fältguiden avser offentliga aktörers möjlighet att ta hjälp av frivilliga genom olika former för samverkan vid en kris, när det inte är fråga om räddningsinsats. Därmed berörs inte olika typer av vardagsolyckor och frågor om tjänsteplikt enligt 6 kap 1 § i lag (2003:778) om skydd mot olyckor.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera


        • #5
          Forskning om frivilliga och semiprofessionella responsaktörer, Carer - 2016

          Så här beskrivs inledningen till de dokument som bifogas nedan.
          CARER har bedrivit forskning kring räddning och respons (räddningstjänst, ambulanssjukvård, etc.) i ett antal år, och därmed producerat en del resultat. Dessa är publicerade som forskningsrapporter och vetenskapliga artiklar. Ingen riktad insats har dock gjorts för att resultaten ska implementeras i praktiken och komma till nytta i samhället. Ett område där forskningen har potential nå ut till användarna är den kring ”nya aktörer”. Nya aktörer kan t.ex. vara frivilliga som tar emot larm för att kunna hjälpa sina grannar, eller hemtjänstpersonal som får brandlarm och åker för att göra en första insats med en handbrandsläckare. Användandet av denna typ av resurs har ökat på senare år, och det finns stort intresse hos kommuner och räddningstjänster av att starta likande projekt.

          Baserat på den forskning inom nya aktörer som utförts via CARER borde det vara möjligt att producera produkter och tjänster som skulle kunna underlätta för de intresserade parterna. Det är också intressant att undersöka kommersialiseringsaspekten och marknaden för möjliga produkter och tjänster: affärsmodell, betalningsvilja, marknadsföringsfrågor för att nå ut till rätt kundgrupp.

          CARER anmälde därför projektet ”Med samlade krafter” till Sommarmatchen® som drivs av LiU Innovation för att bidra till kommersialisering och spridning av kunskap från Linköpings universitet.
          Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

          Kommentera


          • #6
            Militära möjligheter att bistå kommuner vid dammbrott och liknande - 2013

            Bifogat finns ett brev från militären som beskriver förutsättningarna som fanns 2013 för att bistå kommuner i samband med dammbrott och andra vattenrelaterade händelser.
            Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

            Kommentera


            • #7
              Förstudie om gemensamt system för operativ verksamhet, Polisen mfl - 2017

              Polisen har tillsammans med Kustbevakningen, Trafikverket och SOS Alarm gjort en förstudie om ett nytt samhällsgemensamt tekniskt planerings- och ledningsstöd för ledning av operativ verksamhet. Förstudien skulle ta ett omfattande aktörsgemensamt grepp, ändå är ingen räddningstjänstorganisation med i arbetet. Ordet räddningstjänst används på tre ställen i rapporten, varav ett faktiskt är en hänvisning till att de bör vara med mer i kommande arbete.
              Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

              Kommentera


              • #8
                MSBs utvärdering av Migrationsverkets stab under pågående stabsarbete, Flyktingkrisen - 2015

                Bifogat finns MSBs rapport när de utvärderade Migrationsverkets stab under pågående stabsarbete. Många intressanta erfarenheter både ur ett stabsperspektiv och om att ha en utvärderare under pågående insats.
                Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

                Kommentera

                Annonser

                Kollapsa

                Working...
                X