Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Utbildning brandventilation

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Utbildning brandventilation

    Bifogad fil är ett utbildningsunderlag för PPV och NPV (Positive Pressure Ventilation och Negativ Pressure Ventilation). Det är på engelska och är framtaget av en av de ledande brandfläktstillverkarna i USA.
    Super Vac offers the largest lineup of firefighter ventilation and industrial ventilation fans, along with rescue saws, smoke curtains and other ventilation equipment


    NPV är benämningen på den klassiska sugande ventilationen och i dokumentet finns flera exempel på när denna är bra och hur den kan användas. Dessutom finns det exempel på hur man använder tryckande och sugande fläktar i kombination.

    I förbifarten vill jag berätta att de har en fläkt som kombinerar vattendimma och fläkt. Jag har själv aldrig sett en sådan i action så om ni har någon erfarenhet av detta kan ni väl berätta. po@utkiken.net



    Nyckelord: brandfläkt brandventilation fläkt npv ppv utbildning ventilation
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av SofiaFrindberg; 2010-04-01, 10:57.

  • #2
    Föreläsning: Brandgasventilering, ett hjälpmedel eller en risk, Skadeplats - 2016

    Lasse Nelsson och Lasse Bengtsson föreläser om brandgasventilation och resonerar kring om det är ett hjälpmedel eller om det är en risk.

    Kommentera


    • #3
      Exempel på fläktplacering vid NPV från tak

      Batteridrivna fläktar är mer okänsliga för hur de placeras än bensindrivna fläktar. I nedanstående film ser vi hur man använder en batteridriven fläkt för att hjälpa hjälpa röken ut med en sugande brandventilation.

      Om ni tittar på röken i kanterna av öppningen så ser man dock att fläkten suger en del luft från utsidan av hålet. Effekten skulle i detta fallet kunna öka betydligt om man med hjälp av lite silvertejp och plast tätade mellan hålet och fläkten så att den inte suger in ren luft utifrån.

      Kommentera


      • #4
        Brandgasventilation - Ingen patentlösning, Skadeplats 2013

        Stefan Svensson föreläser på Skadeplatskonferensen 2013 om brandgasventilation.



        På grund av oklarheter med GDPR har dessa videoklipp under en tid varit omöjliga att ta del av. Nu har Utkiken och www.swedishfirenerd.com tillsammans gjort dem tillgängliga igen.
        Senast ändrad av PO; 2019-03-25, 12:46.

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X