Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Arbetsmiljö vid trafikolyckor

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Arbetsmiljö vid trafikolyckor

    Strängnäs har arbetat om sina rutiner vid trafikolyckor och kommer nu att spärra av vägarna totalt mer än tidigare. Så här skriver man om rutinerna i sitt facebookflöde:

    Från och med idag ändrar vi lite i våra rutiner i samband med trafikolyckor. Vi har numera som standardrutin att initialt alltid göra totalavstängning av den vägbana där en trafikolycka har inträffat. Eventuellt kan trafik tillåtas passera en olycksplats i ett senare skede när räddningsledaren bedömer att det finns förutsättningar att göra det på ett helt säkert sätt. Vi kommer även tillämpa totalavstängning när insatsen avslutas och vi ska plocka ihop avspärrnings- och trafikdirigeringsmateriel igen.

    Detta kommer innebära köbildning i högre utsträckning än tidigare i samband med trafikolyckor i Strängnäs kommun, vilket förstås är en negativ effekt. Vi hoppas dock att alla trafikanter ska ha förståelse för varför vi gör avstängningarna - vi vill helt enkelt bara att alla våra medarbetare ska kunna få åka hem till sina anöriga efter avslutat arbetspass!!!

    /Räddningschefen
    Senast ändrad av PO; 2016-05-02, 14:47.

  • #2
    Pedagogisk information om vad som gäller vid avstängd väg, Bergslagen - 2016

    Bergslagen informerar om vad som gäller för trafikanter när vägen är helt eller delvis avstängd.

    https://brt.se/vid-olyckor/pa-en-olycksplats/
    Senast ändrad av MM; 2021-03-19, 09:33.

    Kommentera


    • #3
      Sammanfattning av föreläsning om arbetsmiljö på skadeplats 2012, Utkiken

      Bifogat finns en pdf och en PowerPoint med några bilder om vad man kan göra för att öka säkerheten för räddningspersonal på trafikolyckor och även på andra skadeplatser. Använd dem gärna som input i era diskussioner om arbetsmiljö på skadeplats. Det handlar om tre saker:
      - Ändra zon-tänket vid trafikolyckor och definiera områden där räddningstjänstens personal inte ska vara utan särskilda säkerhetsåtgärder.
      - Börja arbeta med att ha områden på skadeplats där räddningspersonal inte ska befinna sig samt spärra av dessa med särskilda avspärrningsband.
      - Börja arbeta med att alarmera säkerhets befäl som inte arbetar med något annat än säkerhet och att bedöma arbetsmiljön på skadeplatsen.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
      Senast ändrad av PO; 2016-05-27, 07:09.

      Kommentera


      • #4
        Infoblad om säkerhet för räddningspersonal vid arbete i vägtrafikmiljö, MSB - 2016

        MSB har tagit fram ett infoblad om arbetet som de håller på med tillsammans med Trafikverket. I infobladet listas även erfarenheter man kan dra av inträffade händelser.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X