Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Föreläggande - Mindre pensionat och bed and breakfast

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • #16
    Överklagat: Nyttjandeförbud för tornhus, Säter - 2021

    En byggnad på pålar 10 meter upp i luften med möjlighet till övernattning förelades om nyttjandeförbud av räddningstjänsten. Ägaren överklagade och länsstyrelsen justerade en del i omfattningen av nyttjandeförbudet.

    Här är en artikel om byggnaden: https://www.dalademokraten.se/2017-0...for-turisterna
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #17
      Överklagat: Brandavskiljning och larm på bed and breakfast - 2022

      Räddningstjänsten ställde krav på brandskyddsmålning av dörrar, dörrstängare, svällister, avskiljning mellan våningsplan samt att brand- och utrymningslarmet kopplas till en plats där omedelbara åtgärder kan vidtas. Ägaren överklagade beslutet.

      Länsstyrelsen gick helt på räddningstjänstens linje .

      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera


      • #18
        Ej godkänt med fönsterutrymning från mindre pensionat med två trapphus, Jämtland - 2023

        Ett pensionat med 7 övernattningsrum på andra våningen fick ett föreläggande riktat mot sig. Kravet var att det skulle installeras en utvändig utrymningstrappa. Man överklagade och hänvisade till att det är sällan alla rummen är använda samt att det finns två separata trapphus, placerade precis intill varandra, för utrymning.

        Länsstyrelsen ansåg precis som räddningstjänsten att två trapphus, placerade intill varandra inte är tillräckligt då en brand kan blockera båda trapporna. En utvändig trappa var därför nödvändig för att säkra utrymning.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera


        • #19
          Överklagat: Vidarekopplat larm från Bed and Breakfast, Åsljunga - 2022

          Ett mindre bed and breakfast fick ett föreläggande mot sig med krav på att ha ett automatiskt brandlarm med direktkoppling till räddningstjänsten.

          Eftersom beläggningen redan låg på gränsen till att inte behöva automatiskt brandlarm skrev ägaren i sin överklagan att man övervägde att dra ner på antalet rum och bäddar så att man kom under gränsen för krav. Länsstyrelsen avslog ägarens överklagan men förklarar samtidigt i sitt beslut att det går bra att göra förändringar i antalet rum och bäddar och att det aktuella beslutet inte är ett hinder för detta.
          Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

          Kommentera


          • #20
            Överklagat: Avskiljning och utrymning på hotell, Kungsbacka - 2022

            Ett bed and breakfast fick krav på sig om avskiljning av boenderum, spisvakt i gemensamt kök, utrymningslarm och brandlarm och en del annat.

            Ett ärende där kommunens bygglovsavdelnings avsaknad av bra rutiner medfört att räddningstjänstens syn på brandskyddet missats vid två olika tillfällen där ombyggnation skett. Länsstyrelsen ansåg att räddningstjänstens krav var skäliga och de fastställde räddningstjänstens föreläggande.
            Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

            Kommentera

            Annonser

            Kollapsa

            Working...
            X