Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Föreläggande - Vandrarhem

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • #16
    Överklagat: Vidarekopplat larm på vandrarhem, Ven - 2014

    Ett vandrarhem på ön Ven får krav på sig om att installera ett brandlarm med automatisk vidarekoppling till räddningstjänsten. Den bemannade receptionen ligger 300 meter från vandrarhemmet och vid ett larm som inträffat fungerade inte de befintliga larmrutinerna.

    Länsstyrelsen och Förvaltningsrätten går på räddningstjänstens linje om att det är motiverat med ett automatiskt vidarekopplat larm.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #17
      Överklagat: Vandrarhem med sprinkler får brandavskiljningkrav, Norrtälje - 2019

      Ett flerbostadshus där källaren använts som kontor byggdes 2007 om till vandrarhem där sprinkler gjorde att krav på brandavskiljning mellan gästrummen inte var nödvändigt. Räddningstjänsten har nu uppmärksammat att väggarna mellan gästrummen inte når upp till det avskiljande bjälklaget varför man bedömer att även vid en fungerande sprinkleraktivering kan rökspridning ske till angränsande gästrum. Föreläggandet ställer krav på att bygga till mellanväggarna så att de når hela vägen upp till takbjälklaget samt att koppla in en larmsändare på brandlarmet så att räddningstjänsten alarmeras automatiskt.

      Länsstyrelsen går på räddningstjänstens linje.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera


      • #18
        Överklagat: Nyttjandeförbud på vandrarhem, Hällekis - 2019

        Ett vandrarhem som använde fönsterutrymning som andra utrymningsväg fick ett nyttjandeförbud av räddningstjänsten. Lite senare hävdes nyttjandeförbudet tillfälligt under förutsättning att vissa åtgärder vidtogs.

        Ägaren överklagade det första nyttjandeförbudet. Länsstyrelsen förklarar att, enligt Förvaltningslagen, om en myndighet ändrar ett beslut ska en överklagan omfatta även det ändrade beslutet. Länsstyrelsen ansåg att det senare ändringsbeslutet var otydligt då man både upphävt ett tidigare beslut samtidigt som man ställde nya krav. Dessutom verkar det som länsstyrelsen ansåg att ändringen, att godkänna fönsterutrymning, inte gav det önskade resultatet, nämligen ett tillfredsställande brandskydd.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera


        • #19
          Förbudsföreläggande med vite för rumsuthyrning i lokaler som inte har bygglov, Gislaved-Gnosjö 2019

          Räddningstjänsten utfärdade ett föreläggande om förbud med vite mot rumsuthyrning i lokaler som inte hade bygglov för denna typen av verksamhet. Ägaren överklagade och hävdade att det funnits ett muntligt godkännande sen tidigare.

          Intressant är att räddningstjänsten inte anger att ett antal punkter ska åtgärdas utan istället att bygglov med slutbesked för verksamheten utfärdas enligt plan- och bygglagen.
          Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

          Kommentera


          • #20
            Dom: Brandlarm, avskiljning och tredjepartskontroll på vandrarhem, Åby - 2020

            En dom som ger räddningstjänsten rätt i sina krav på larm, kontroll av larm och avskiljning på ett vandrarhem.
            Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

            Kommentera


            • #21
              Överklagat: Vandrarhem med utrymning över tak, Eskilstuna - 2022

              Ett vandrarhem i en tidigare industrilokal, som fått bygglov beviljat 5 år tidigare, fick tillsynsföreläggande med vite om att förändra sina utrymningsvägar. Ägaren anser inte att han ska straffas på grund av kommunens bristfälliga handläggning i samband med bygglovet. Räddningstjänsten hade nämligen inte varit med i processen vid bygglovshanteringen.

              Länsstyrelsen avvisar överklagan.​
              Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

              Kommentera

              Annonser

              Kollapsa

              Working...
              X