Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Föreläggande - Brännbara fasader

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Föreläggande - Brännbara fasader

    I detta ämne samlas överklagade föreläggande som handlar om brännbara fasader.

    Nyckelord: föreläggande brännbara fasader brännbar fasad

  • #2
    Brandförsvaret avslutar ärende om brännbar fasad och de boende överklagar, Södertörn - 2019

    Ett intressant ärende om brännbar fasadisolering där det konstaterats att fasader innehåller cellplast vilket inte skulle varit där enligt byggbeskrivningarna. Ägaren tar med hjälp av brandkonsulter fram bevis för att konstruktionen, trots att den varit felaktigt utförd, inte varit farlig. Tvärtom uppfyller den kraven man kunde ställa på en byggnad 2008 när byggnaderna uppfördes. Brandförsvaret var nöjd med utredningen och avslutade tillsynsärendet.
    Boende på fastigheten överklagade att man avslutat ärendet. Länsstyrelsen gick på de boendes linje och beslutade att ärendet skulle återförvisas till brandförsvaret för ytterligare utredning.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • PO
      PO skriver
      Ändra kommentar
      Ovanstående post är kompletterat med Länsstyrelsens slutliga beslut i frågan om en fasadbeklädnad var att anse som säker eller ej. Som underlag för beslut har fastighetsägaren tagit del av ytterligare brandkonsulter.

  • #3
    Överklagat: Brännbar fasad på carport, Luleå - 2019

    En carport med brännbar fasad var placerad nära ett flerbostadshus. Räddningstjänsten bedömde att det förelåg ett hot för brand- och rökspridning mellan aktuella byggnader och beslutade om att förelägga om ett utbyte av den brännbara fasaden till en obrännbar. Beslutspunkten överklagades men länsstyrelsen fattade ett beslut i enlighet med räddningstjänstens föreläggande.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #4
      Överklagat: Brännbar fasad på flerfamiljshus, Huddinge - 2021

      Ett flerfamiljshus med brännbar fasad fick ett föreläggande riktat mot sig av brandförsvaret. När brandförsvaret ansåg att ärendet var tillräckligt åtgärdat och avslutade ärendet överklagade boende till länsstyrelsen. Länsstyrelsen höll med de boende och återförvisade ärendet för ny handläggning. Efter denna handläggning avslutade man ärendet en gång till och även denna gång överklagades det. Nu gick länsstyrelsen på brandförsvarets linje.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X