Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Smart strålrör både släcker och ventilerar med NPV - 2015

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Smart strålrör både släcker och ventilerar med NPV - 2015

  En amerikansk uppfinning är ett strålrör på stång som utifrån sätts i fönsteröppningen i eller så nära brandrummet som möjligt. En del vatten sprutar, om man vill, in i rummet men den stora delen sprutar utåt och ger en sugande ventilation av brandgaser, och när släckning påbörjas även bortforsling av vattenånga.

  Givetvis gör denna lösning det fortfarande viktigt att synkronisera ventilationsstart med brandsläckningsinsats men den känns mindre känslig för att trycka ut branden i nya ställen i byggnaden jämfört med PPV eftersom den bygger på undertryck av brandrummet. Dessutom borde det vara lite mindre känsligt för samtidigt start eftersom en viss del vatten sprutas in i brandrummet om man så önskar.

  Stången är avsedd att hängas i öppningen

  Tillverkarens webbsida: Hydro Vent | Hydraulic Ventilation and Suppression  Nyckelord: brandventilation NPV Negative Pressure Ventilation hydraulisk ventilation

 • #2
  Hydrovent som ventilerar med undertrycksventilation finns nu i Sverige - 2023

  Hydrovent är ett strålrör på stång som fogfighterventilerar genom att strålröret läggs in från utsidan genom ett fönster till det brinnande rummet. Samtidigt som det ventilerar sprutas en mindre dimstråle in i rummet och kan bidra till att minska branden. Strålröret är tänkt att kombineras med en släckinsats, antingen från utsidan eller insidan.

  I Sverige är det Rescue Team Scandinavia som säljer Hydrovent. www.rescueteamscandinavia.se

  Kommentera

  Annonser

  Kollapsa

  Working...
  X