Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Snabbinventera utrustning

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Snabbinventera utrustning

    Genom att märka upp utrustningen i brandbilen med små radiosändare (RFID-taggar) kan man på avstånd, genom att peka på aktuellt fack få en lista på all utrustning som är på plats (eller saknas).

    Ett danskt företag, www.2trace.com, har utvecklat programvara och teknik för att inventera brandfordon samt att känna av att brandmän har rätt skyddsutrustning på före insats. Läs mer i bifogad fil.

    2Trace samarbetar i Sverige med Celab, lars-goran.johansson@celab.se

    Tekniken med RFID-taggar är samma som används i stöldbågar på varuhus.
    För räddningstjänstens del kan tekniken lika gärna användas till att automatiskt få infört i LUPP eller insatsrapportprogrammet vem som befinner sig i en brandbil på väg till larmet. På skadeplatsen kan denna typ av utrustning användas för att ha koll på vilka som befinner sig inne i en byggnad eller för att snabbavpricka personal som kommer och går.

    Jag hade ett föredrag om detta på Brand 98 i Luleå. Jag har bifogat ett dokument som beskriver mina tankar om detta då. Mitt uppdrag var att fritt spåna om dagens och morgondagens teknik och knyta an till räddningstjänsttillämpningar. Ni får ha överseende med mina brister i kunskap om överföringshastigheterna i Tetra-system...

    Nyckelord: rfid tagg
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av PO; 2010-11-18, 13:45.

  • #2
    Amerikansk inventeringsutrustning för snabb inventering

    RFID för att på avstånd kunna inventera vad som finns i brandbilar och förråd borde vara något för framtiden.
    Här är ett exempel på ett amerikanskt företag som utvecklat programvara särskilt för räddningstjänsten >>>

    Kommentera


    • #3
      West Yorkshire inventerar fordonen med RFID - 2014

      Räddningstjänsten i West Yorkshire har nyligen tagit ett inventeringssystem i drift som använder RFID-märkning av utrustningen på bilarna. Det vill säga märken som trådlöst kan identifiera utrustning på fordonet. I varje fordon finns det 180 saker som behöver identifieras varje dag. Nu sker detta genom att en RFID-läsare riktas in i facket och berättar att utrustningen finns på plats och om det är dags för den att servas eller kontrolleras.

      Fire appliance management with RFID technology - Bapco Journal

      Kommentera


      • #4
        Slangmanschett med RFID för beständig märkning av slang, Tyskland - 2021

        Brandslang som både utsätts för värme, smuts, vatten och omild behandling är inte enkel att märka upp på ett beständigt sätt. Nu har ett företag i Tyskland utvecklat en slangmanschett som innehåller en RFID-tagg och dessutom till viss del skyddar kopplingen från att fastna när man drar slang.

        Ohrdrufer SchlauchWeberei Eschbach, SmartPROTECT, visionäre Lösung für effizientes Schlauchmanagement und Fahrzeuginventarisierung


        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X