Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Robotar för vattenlivräddning

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Robotar för vattenlivräddning

    I detta ämne samlas exempel på robotar för vattenlivräddning.

    Nyckelord: vattenlivräddning ytlivräddning robot

  • #2
    Hydronalix, ytlivräddningsrobot - 2020

    Hydronalix är en fjärrstyrd liten båt som kan styras ut till personer i nöd. Man arbetar också med att göra den till en del i ett sensornätverk med drönare som kan skicka data om positioner med mera.

    Hydronalix is an innovative technology company specializing in extreme performance, advanced small surface robotic systems.

    Kommentera


    • #3
      Vattenrobot med annorlunda framdrivningssystem, Pliant Energy - 2020

      En vattenrobot som kan användas autonomt eller fjärrstyrt. Det intressanta är väl egentligen framdrivningen som innebär att den inte trasslar in sig i vattenväxter och liknande.



      Kommentera


      • #4
        Autonom ytgående robot med sidoseende ekolod, Sonobot - 5, BUVI - 2021

        Sonobot 5 är en hopfällbar ytgående katamaran med sidoseende ekolod som arbetar på flera olika frekvenser. Den kan programmeras med vilken yta den ska söka av och därefter det sköter den sig själv. I filmen nedan ser vi i början hur den körs över lugna vatten, men lura er inte av att den enbart fungerar på spegelblanka sjöar. Lite senare i filmen visas den när det är lite mer vågor och det ser fortfarande bra ut.



        Kommentera


        • rogerc28
          rogerc28 skriver
          Ändra kommentar
          Tänk på att den bara får användas utan att någon annan får se bilder/filmer i det vatten som inte omfattas av lagen om skydd för geografisk information, vilket är ett vattenområde som avser Sveriges sjöterritorium, med undantag av insjöar, vattendrag och kanaler. Sjöfartsverket är de som granskar och ger spridningstillstånd och Marinen tillstånd till kartmätning på dessa vatten.

      • #5
        Undervattensrobot för eftersök, GT1 med sonar - 2021

        Buvi har utrustat en mini-ROV med sonar vilket gör den lämplig för eftersök av saknade personer, fordon eller annat i vatten.



        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
        Senast ändrad av PO; 2021-11-02, 18:59.

        Kommentera


        • #6
          Autonom undervattensrobot som tar in drunkningsoffer till land, Tyskland - 2021

          En tysk prototyp som kan lokalisera drunknade, ta upp dem till ytan och transportera dem till land. Tanken är att en sådan robot skulle kunna vara placerad under en lucka i en simbassängsbotten eller användas i sjöar.

          Many swimming pools in Germany do not have enough trained lifeguards and in many places, this skilled labor shortage is even leading to closures. The solution could be a floating underwater rescue robot, which is intended to support rescue staff in emergencies in the future. A research team from the Fraunhofer Institute for Optronics, System Technologies and Image Exploitation IOSB in Ilmenau developed the underwater vehicle with the help of Halle’s water rescue service, Wasserrettungsdienstes Halle e.V.

          Kommentera

          Annonser

          Kollapsa

          Working...
          X