Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Kropps- och hjälmkameror

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Kropps- och hjälmkameror

    I detta ämne samlas information om olika kropps- och hjälmkameror och system för dessa.

    Nyckelord: kroppsskamera kroppskameror hjälmkamera hjälmkameror videoöverföring videoinspelning ledning

  • #2
    Försök med kroppskameror med livestreaming av video, Halmstad - 2020

    Halmstad har som en av de första i Norra Europa testat Axon kroppskameror med livestreaming till ledningscentral och filmer som sparas i det molnbaserade bevishanteringssystemet Axon Evidence. I försöken har man haft koppskameran Axon 3 på styrkeledare och insatsledare heltid. Inre befäl har administrerat Axon Evidence och varit mottagare av de streamade filmerna från skadeplatsen.

    Eftersom Halmstad är på väg att starta upp UAS-verksamhet är det viktigt för dem att deras system för livestreaming även kan hantera film från UAV-er. Axon Evidence kan det, och i slutet av sin 60-dagars testperiod fick man även igång försök med livestreaming från UAV vilket fungerade bra.

    Utrustningen man utvärderade var Axon Body 3 >>> som kommunicerar via mobilnätet och wifi, har inbyggd GPS-mottagare, flera mikrofoner för bra ljudupptagning, bra mörkerkänslighet, 12 timmars batteritid med mera.

    Axon Evidence >>> kan förutom att visa livestreamingen också ”blurra” ansikten innan man använder filmerna för andra ändamål i organisationen. När man ser film från en händelse visar den de olika filmerna som spelats in med synkronisering, så man på ett enkelt sätt kan se hur olika personer och drönare såg händelsen vid ett specifikt ögonblick. Framtida utveckling handlar bland annat om att automatiskt kunna skapa 3D-modeller av miljöer och att skapa tidslinjer för viktiga händelser.



    Drönare hanterades med hjälp av Axon Air som förutom att hantera och streama film också kan bidra till att uppfylla pilot-loggboken som luftfartsmyndigheterna kräver.



    Halmstad var inte nöjda med Axon Evidence då det upplevdes som svårarbetet. Jag har å andra sidan pratat med en annan räddningstjänst som var nöjda med Axon Evidence och såg det som en nyckelkomponent för att på ett enkelt sätt kunna göra bra utbildningsmaterial så jag misstänker att den bedömningen hänger lite på hur man avser använda programmet. Andra styrkor som nämndes i Evidence.com var ett bra behörighetsträd som gjorde att man kunde känna sig säker på att filmat material bara var tillgängligt för de som skulle ha tillgång till det.

    Återförsäljare I Sverige är Defendor, www.defendor.se
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av PO; 2021-05-20, 14:24.

    Kommentera


    • #3
      Artikel om kroppskameror

      Vi har fått ett tips om denna artikel gällande kroppskameror. De tar bland annat upp vad man ska kolla efter när man ska köpa kroppskamera samt ingående recension på åtta olika kameror.

      Artikeln finns här > > >
      Senast ändrad av MM; 2023-10-02, 10:40.

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X