Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Strålrör

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Strålrör

    I detta ämnet samlas kunskap om nyheter och innovationer inom strålrörsområdet.

    Nyckelord: strålrör, ifex, impulsteknologi
    Senast ändrad av MM; 2023-10-11, 09:27.

  • #2
    Ny typ av dimstrålrör, Brandkåren i Paris - 2021

    Brandkåren i Paris har tillsammans med ett företag som heter Zelup utvecklat en ny typ av dimstrålrör. Strålröret arbetar med vattentryck som i ett konventionellt system och tillverkar findimman genom att tillföra luft från en kompressor och finfördela vattnet med. Strålröret ger 90 liter vatten per minut.



    Min franska är inte den bästa och filmen avslöjar inte särskilt mycket. Men när man ser på tillverkaren Zelups sajt så ser man att de har andra produkter där de kombinerar vatten och luft. www.zelup.com
    Ser man sen på bulkigheten på strålröret samt att man försörjer det med en lite grövre manöverslang, så känns det som att luftslangen går inne i vattenslangen? Eller är det något jag missar här?

    Jag har skrivit till Zelup och bett om mer info.

    Kommentera


    • AdrianA
      AdrianA skriver
      Ändra kommentar
      Om du tittar vid 1:00 kan du se hur han har kopplat, förmodat, sitt luftpaket in mot strålröret(vänster i bild).

    • PO
      PO skriver
      Ändra kommentar
      Jag har fått reda på att det är en slang som går inuti den andra. Så man har luft från en kompressor och vatten från tanken fram till strålröret. Dock ingen specialslang, utan två standardslangar som båda kopplas ihop med strålröret och med släckbilen. Jag kommer att få mer information med mer detaljer om hur utrustningen fungerar och om släckningar man gjort. /PO

  • #3
    Intelligent strålrör som kan styra pumpen, SAM - 2021

    Ett strålrör som kommunicerar med pumpen och kan styra pumpen, visa strålrörstryck, tanknivå, vattentillgång från extern källa samt kompensera pumptrycket beroende på om man arbetar högre eller lägre än pumpens placering.

    www.samflows.com/sam-nozzle/





    Senast ändrad av PO; 2021-10-24, 12:49.

    Kommentera


    • #4
      IFEX Impulse firefighting gun, 2023

      IFEX Impulse Gun, en handburen enhet med som kombinerar impulser och findimma. Handenheten är gjord av rostfritt stål och består av en tryckkammare, en höghastighetsventil, en avtryckare och en vattenbehållare. Tryckkällan utgörs av 25 bar komprimerad luft. När ventilen öppnar sig trycker den komprimerade luften ut vattnet ur munstycket med hög hastighet inom loppet av millisekunder.

      Senast ändrad av PO; 2023-10-30, 07:49.

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X