Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Brandstatistik och rapporter, bränder i hemmiljö

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Brandstatistik och rapporter, bränder i hemmiljö

    I detta ämne samlas utländska rapporter och dokument som handlar om statistik och lärande av bränder i hemmiljö.

    Nyckelord: statistik brandorsak brandorsaksutredning olycksorsak olycksorsaksutredning

  • #2
    Tematisk rapport om elbränder i hemmiljö, London - 2012

    Londons brandförsvar har gjort en utredning av brandorsaker i hemmiljö och konstaterar bland annat att kyl- och frysutrustning är det största elektriska problemet som inte har med mänskligt beteende att göra.
    Det är en logiskt uppställd rapport som på ett snyggt sätt skiljer på åtgärderna mellan bränder där den mänskliga faktorn bidragit till brandens uppkomst och där det är maskinen som är orsak till branden. Detta resulterar i två olika åtgärdsprogram för att minska elbränderna i hemmiljö.
    Intressant är också att man jämför statistik för antalet skadade vid bränder i kyl och frys mellan England och USA. Man konstaterar att olika regler för utformning av kyl och frys mellan länderna medför att det i England skadas nästan 3 gånger så många vid bränder i kyl och frysar. Man förslår en förändring av de engelska reglerna vad gäller utformning av kyl och frys.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Skadestatistik för brandskadade civila i samband med bränder, USA 2009-2011

      Amerikanska FEMA har tagit fram en intressant rapport där man presenterar statistik om civilpersoner som skadades i samband med bränder. Dvs man tar reda på lite mer om var personerna befann sig och vad de gjorde när de skadades.

      Jag har tittat lite snabbt på rapporten och det känns som att folk som skadas inte har samma beteende, ålder etc som de personerna som omkommer i bränder.
      En intressant sak som framkommer är att en dryg tredjedel skadas i samband med släckförsök och en knapp tredjedel i samband med utrymning. Ungefär 15 % skadas i sömnen.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X