Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

PM om arbetsmiljöregler på skadeplats

Kollapsa
Detta är ett fastnålat ämne.
X
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • PM om arbetsmiljöregler på skadeplats

  Jag har under en period arbetat med att ta reda på vad som egentligen gäller på en skadeplats avseende arbetsmiljöfrågorna.

  Bifogat är ett PM som sammanfattar det jag tagit reda på. Så här formulerar jag problemet:
  "På en skadeplats arbetar många människor från olika organisationer sida vid sida. Dessutom finns det en befälshierarki som innebär att beslut kan fattas av ett befäl från en räddningstjänst som påverkar en arbetstagare från en annan räddningstjänst.

  Dessutom rör det sig arbetstagare från externa organisationer såsom polis, ambulans, bilbärgare och så vidare.

  Som om det inte räcker med att det är många organisationer på plats så byggs organisationen dessutom upp över tiden med flera olika ”högsta befäl” på plats vid olika tidpunkter och en överlämnandekedja av det operativa ansvaret.

  Hur fungerar egentligen arbetsmiljöreglerna på ett så komplext ställe som en skadeplats kan vara? Och vilka åtgärder behöver räddningstjänsten vidta för att uppfylla de arbetsmiljöregler som finns?"
  Nyckelord: arbetsmiljö SAM systematiskt arbetsmiljöarbete intresseavvägning lagen om skydd mot olyckor lso riskbedömning
  Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
  Senast ändrad av PO; 2011-04-01, 07:28.

 • #2
  Arbetsmiljöansvar på skadeplats, Stockholms brandförsvar - 2010

  Stockholms brandförsvar beskrev 2010 hur arbetsmiljösystemet fungerar på en Skadeplats. Man lägger ett stort ansvar på räddningsledaren. Inte för att räddningsledaren är räddningsledare utan kopplar ihop det med arbetsmiljöreglernas begrepp "den som råder över arbetsstället" I dokumentet finns också en del bra exempel.
  Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

  Kommentera

  Working...
  X