Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Kan bältesförlängare för gods användas för personal i brandbilar?

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Kan bältesförlängare för gods användas för personal i brandbilar?

    Arbetsmiljöverket tar ställning till om bältesförlängare för gods kan användas av räddningstjänstpersonal i brandbilar. I svaret från Arbetsmiljöverket finns förutom svar på frågan även en del kunskap om tillvägagångssättet vid besiktning och godkännande av säkerhetsbälten på brandbilar.

    Sen finns det i dokumentet en intressant hänvisning som jag inte förstår syftet med:
    "Vägverkets föreskrifter (VVFS) 2006:135 har regler om användning av bilbälten. I 4 kap om undantag sägs att bilbälte inte behöver användas i baksäte i utryckningsfordon eller i bil som används av polis-, kriminalvårds-, sjukvårds eller tullpersonal om användande av bilbälte medför hinder eller annan olägenhet för tjänsteutövningen."

    Fundera på slutet av texten "...om användande av bilbälte medför hinder eller annan olägenhet för tjänsteutövningen." Vilket hinder för tjänsteutövningen är det att använda fungerande bälten som är tillräckligt långa för att användas tillsammans med larmställ? Det måste rimligen vara ett större hinder i tjänsteutövningen att inte kunna fokusera på den kommande uppgiften på grund av oro för att inte vara fastspänd, eller ännu värre hinder i tjänsteutövningen, att skada sig på väg till olyckspatsen. Men det sista är bara min reflektion...


    Nyckelord: bilbälte säkerhetsbälte bälte rökdykarstol trafiksäkerhet
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

Annonser

Kollapsa

Working...
X