Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

När räddningstjänsten inte har en chans

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • När räddningstjänsten inte har en chans

  I detta ämne samlas filmer på bränder i byggnader som kan vara intressanta att titta på ur perspektivet att det känns som det inte finns en chans för räddningstjänsten att lyckas.

  Nyckelord: brand i byggnad taktik
  Senast ändrad av PO; 2019-02-11, 11:54.

 • #2
  Stor industribyggnad, verkar omöjligt , Marcal paper factory - 2019

  I samband med en brand i ett papperslager togs några filmklipp som visar förhållandena ganska tidigt i branden till slutet av förloppet. När man ser branden i första filmklippet nedan är det lätt att anse att man borde begränsa branden genom att skära av byggnaden som ännu inte drabbats. Det trodde jag och tänkte lägga upp en kategori filmer där man diskuterar att släcka eller begränsa. När jag sett översiktsbilden av området så kändes det istället som att det inte fanns mycket för räddningstjänsten att göra. Filmerna är dock intressanta och tankeväckande. Utan ett riktigt bra förebyggande och byggnadstekniskt brandskydd på sådana här anläggningar så känns det inte som att räddningstjänsten kan bidra med så mycket.

  Så här såg det ut inledningsvis


  Om vi istället går in på google maps i på ungefär samma vinkel som där filmen är tagen


  Sen ser vi på samma kartbild uppifrån och inser vilken oerhört svår insats räddningstjänsten hade. Det verkar vara ombyggt och tillbyggt över väldigt lång tid och allt verkar sitta ihop.


  Här kommer filmerna med fortsättningen.

  Kommentera

  Annonser

  Kollapsa

  Working...
  X