Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Anläggningar till sjöss

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Anläggningar till sjöss

    I detta ämne samlas dokument och rapporter som handlar om anläggningar till sjöss.

    Nyckelord: anläggningar off shore oljerigg oljeplattform
    Senast ändrad av MM; 2023-11-20, 10:59.

  • #2
    Riskhänsyn vid fysisk planering - en detaljstudie av Malmö Hamn, 1999

    Av:
    Håkan Olsen & Maya Stål

    Avsikten med studien är att bedöma risknivån i området och att jämföra dagens riskbild med morgondagens. Den ska kunna ge ett underlag för diskussion om acceptabel risknivå i kommunen och för beslut om kommande detaljplaner för det aktuella området. Målet är därför att presentationen av analysen skall kunna förstås även av icke-experter. Förutom att utgöra ett underlag för riskkommunikationen mellan berörda intressegrupper och beslutsfattare syftar analysen till att ligga till grund för mer generella slutsatser inom riskhantering vid fysisk planering.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av MM; 2023-11-20, 11:00.

    Kommentera


    • #3
      Förstudie av tillkommande risker för offshore-anläggningar på grund av externa installationer - 2010

      Oljeplattformar, oljeriggar och andra anläggningar till havs som verkar inom processindustrin ingår i samlingsbegreppet "Offshore-anläggningar".

      Att bygga nya offshore-anläggningar som till exempel oljeplattformar, är ett kostsamt projekt vilket leder till att modernisering och uppgradering av befintliga oljeplattformar ofta föredras. Dessa uppgraderingar kan ske genom att ny utrustning installeras på anläggningen. En oljeplattform har, av uppenbara skäl, en begränsad kapacitet då det gäller hur mycket utrustning som kan placeras och installeras på plattformen. Om lagringsutrymmet blir för litet för att ny utrustning ska kunna tas ombord, försöker många företag utföra alternativa lösningar som exempelvis att montera utrustning hängande på sidan av oljeplattformen, alternativt stående på ett av oljeplattformens plan men beläget utanför den ursprungliga installationer. Sådana konstruktioner kallas i rapporten för en extern installation.

      Frågeställningen som ställs i denna rapport är; hur påverkas riskbilden av en offshore-konstruktion med hänsyn till att en extern installation är monterad?

      Rapporten är skriven av Jesper Rantzer och Joakim Ilmrud vid LTH
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
      Senast ändrad av MM; 2023-11-20, 11:01.

      Kommentera


      • #4
        Analys av beroenden inom aktivt brandskydd på en offshoreplattform - 2013

        När större olyckor inträffar på offshore-anläggningar runtom i världen aktualiseras diskussioner ring rådande säkerhetsstrategier. Explosionen på plattformen Deepwater Horizon i Mexikanska golfen är ett exempel på en sådan händelse.

        Den styrande principen för säkerhet i norsk offshore-verksamhet är energi-barriärkonceptet. I den filosofin betraktas risk som skadlig energi som måste hindras från att nå ett värdefullt mål.

        I detta examensarbete diskuteras just energi-barriär konceptet och dess tillämpning på offshore-anläggningar.

        Rapporten är skriven Jens Åhman vid LTH.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
        Senast ändrad av MM; 2023-11-20, 11:02.

        Kommentera


        • #5
          Risk reduction by use of passive fire protection - 2008
          - A study regarding implementation of new installations offshore

          Syftet med detta examensarbete är att utvärdera om en acceptabel risknivå kan bibehållas utan att använda passivt brandskydd på nya installationer eller modifikationer offshore. Syftet är också att försöka kvantifiera hur stor reduktionen som passivt brandskydd bidrar med som en individuell barriär. Vidare kommer en undersökning om hur kostnadseffektivt användandet av passivt brandskydd är på nya installationer. Installationen av en ny modul på Troll C plattformen kommer att användas som material för att svara på dessa frågor.
          Arbetet börjar med en kort introduktion till offshore-industrin samt gå in på varför det finns ett behov av säkerhet ombord på en plattform. Det föregår en debatt om huruvida en alltför hög säkerhetsnivå hålls idag. Detta arbete vill möta denna debatt och se om denna konservatism är befogad.

          Rapporten är skriven av Christian Andersen och Christofer Lindholm
          Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
          Senast ändrad av MM; 2023-11-20, 11:03.

          Kommentera

          Annonser

          Kollapsa

          Working...
          X