Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Föreläggande - Rökkanaler och imkanaler, sotning och brandskyddskontroll

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • #16
    Överklagat: Brandkrav på imkanal i restaurang, Malmö - 2021

    En Bostadsrättsförening med en restaurang i markplan hade nyligen installerat en imkanal för restaurangens matlagningsverksamhet. Vid brandskyddskontroll av sotaren ansågs inte den tekniska lösningen för imkanalen vara tillräcklig då den var oisolerad och passerade genom brännbara väggar samt att den på utsidan var placerad nära fönster och ett hiss-schakt av glas. Föreläggandet ställde krav på att imkanalen skulle vara i klass EI60 samt att den skulle vara brandgastät så att den kunde rensas kemiskt.

    Länsstyrelsen ansåg att det var skäligt att imkanalen skulle vara utförd i EI60 men att det inte var skäligt att den skulle vara brandgastät.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #17
      Överklagat: Putsning av skorsten på krypvind, Norrtälje - 2021

      En villaägare fick ett föreläggande om att putsa skorstenen där skorstenen går igenom en krypvind, som är så låg att det inte går att vistas där. Ägaren överklagade och fick rätt mot räddningstjänsten då länsstyrelsen ansåg att det inte var tillräckligt utrett att den föreslagna lösningen var tillräcklig för att förelägga om förbud eller föreläggande enligt bestämmelserna i LSO.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera


      • #18
        Överklagat: Sotlucka så skorsten blir rensbar i hela sin längd, Norrtälje - 2021

        Räddningstjänsten fick rätt av länsstyrelsen i sitt krav om att montera en sotlucka i en rökkanal så den blir rensbar i hela sin längd.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X