Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Någon som tillsynat lägenheter som hyrs ut på korttidsbasis?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Någon som tillsynat lägenheter som hyrs ut på korttidsbasis?

  Det har kommit en fråga om någon har gjort tillsyn på lägenheter som nyttjas för uthyrningsverksamhet? Det finns exempel där en fastighet har flera trappuppgångar där en av dessa används för uthyrningslägenheter, typ hotell. Frågan är också hur man ska bedöma denna typ av verksamhet. Ska man räkna in antalet bäddar per lägenhet, trapphus eller fastighet? Är det en tillståndspliktig hotellverksamhet. Alla svar och tankar tas tacksamt emot. Här eller till po@utkiken.net.

 • #2
  Spontant är det väl de delar som utgör korttidsuthyrningen som kan räknas som hotell, eller rättare sagt Vk4. Skillnaden mot Vk3 torde vara utreda om vilka rum/lägenheter som hyrs ut på relativt sett kort basis och att man inte tecknar någon form av hyreskontrakt utan köper ett visst antal övernattningsnätter i redan på förväg möblerade rum och nyckeln är inte ens egen.

  Även om rummen hyrs ut på längre (mer än 30 dagar) basis så ges ju t ex internat ett brandskydd motsvarande Vk4 eftersom säkerheten måste motsvara detta, även om verksamheten inte är hotell.

  De delar som sedan anses utgöra Vk4 (och inte Vk3) ska därefter ha ett skydd i likvärdig nivå med BBR baserat på våningsantal osv.

  Kommentera

  Working...
  X