Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Farlig detektorplacering

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Farlig detektorplacering

    Västra Blekinge undrar om någon har erfarenhet av automatlarmsdetektorer placerade på vindar där man måste gå över taket för att kontrollera detektorn vid utlöst detektor. Om det brinner går man ju faktiskt över elden. Så här skriver man.

    -"På ett av våra äldreboenden utgör vinden en sektion där flera detektorer är placerade för tidig upptäckt av brand. Problem uppstår för Räddningstjänstpersonal när någon av dessa detektorer utlöser eftersom detektorerna är mycket svåråtkomliga. Räddningstjänstpersonal måste gå på en smal stege (horisontellt) över taket, alltså ovanpå vinden, för att nå detektorn. Detta känns ju inte helt stabilt om det nu är så att det verkligen brinner på vinden och Räddningstjänstpersonal då befinner sig ovanför. Dessutom kan det ju tyckas märkligt att man placerar detektorer som är så svåråtkomliga att vägen till dem utgör en risk för fallolyckor."

    Om du kan något i ämnet, har en lösning eller upplever motsvarande problem så svara här eller e-posta till po@utkiken.net

Annonser

Kollapsa

Working...
X