Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

One seven skum för universalbruk

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • One seven skum för universalbruk

    På Brand 2008 i Karlstad fick jag för första gången chansen att se och höra direkt från leverantören vad ett one seven-system är. Det låter ganska spännande.

    Sammanfattningsvis kan man säga att det är ett komplett system med blandningsutrustning för fordonsmontage som levererar skum med skumtal 7 (tungskum) ut till strålröret utan att behöva ha stora otympliga skumrör framme hos strålföraren. Skuminblandningen är dessutom bara en tiondel av konventionell skuminblandning, 0,3% respektive 0,6%. Man säger att det innebär en betydligt mindre vattenåtgång än vanlig släckning med vatten vilket innebär att systemet är lämpligt för små enheter.

    Läs mer här: http://www.gimaex.com/?Mod1=artikel&...=GB&MenuID=731

    Mina frågetecken som dyker upp är bland annat dessa:

    Hur snabbt dränerar detta skum i förhållande till de med 10 gånger mer skumvätska? Det vill säga hur ofta måste man fylla på skumtäcket om man använder det för att separera en brandfarlig vätska från omgivningen?

    Är skumtalet 7 vid strålröret eller efter mixern? Det spelar egentligen ingen roll, men jag blev lite nyfiken på vad som händer med skummet om man transporterar det 400 meter i slang vilket påstods inte vara något problem.

    För övrigt skall det bli spännande att se en utvärdering där man jämför CCS Cobra, förhöjt lågtryck, högtryck, one seven och andra möjliga system att användas på små enheter. Är det någon som gjort en sådan så säg till!

Annonser

Kollapsa

Working...
X