Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Mässrapport från "Mission Critical Technologies", London

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Mässrapport från "Mission Critical Technologies", London

  I detta ämne kommer jag att samla lite material som jag springer på under London Tech Week där en hel avdelning handlar om teknik för blåljus-sidan. Det är VR, AR, ledningscentraler, och en massa annat.
  ExCeL host a diverse and exciting range of exhibitions, conferences and corporate events. Visit our What’s on page for upcoming events with how to attend, opening times and organiser details.


  https://www.excel.london/visitor/wha...l-technologies
  Senast ändrad av PO; 2018-06-14, 08:35.

 • #2
  Virtual Reality, VR för brandorsaksutredning. Leicestershire Fire and Rescue och RiVR

  När jag tagit på mig VR-glasögon och fick ett par handkontroller som var enkla att förstå så klev jag rakt in i en utbränd byggnad med en enorm detaljrikedom. Jag skulle leta bevis och stoppa i bevispåsar, förflytta mig runt i omgivningen och plocka upp saker som kunde vara viktiga. När man tog upp dem och tittade så var detaljen även på föremålen enormt bra. Filmklippet nedan visar hur bra detaljeringsgrad det var.

  Företaget som arbetat med detta heter RiVR, www.rivr.uk  Klicka på bilden för större storlek Namn:	    35229376_10155714522143590_2668163456712048640_n.j pg Visningar:	1 Storlek:	1,78 MB ID:   	50608
  Senast ändrad av PO; 2018-06-20, 07:59.

  Kommentera


  • #3
   "Mixed Reality" kartlägger brottsplatsen (Brandplatsen) med Hololens-glasögon - 2018

   Bedfordshire Police har tagit fram ett system där brottsplatsen kan dokumenteras med hjälp av Microsofts Hololens-glasögon. Ett system som kan kartlägga och göra anteckningar "i luften" eller "på marken" direkt på platsen. Företaget Black Marble har utvecklat lösningen i sitt system för polisen som heter TuServ.
   Se HoloLens-lösningen i den korta filmen nedan.   Denna typ av system kallas ibland också för förstärkt verklighet eller Augmented Reality, AR.
   Senast ändrad av PO; 2018-06-20, 07:51.

   Kommentera


   • #4
    ExpertEye ger distanshjälp via kameraglasögon - 2018

    AmaXperteye är ett system där en person ute på fältet kan få experthjälp av någon som befinner sig på en annan plats. För räddningstjänstens del skulle det kunna innebära att en kemdykare får hjälp av någon från industrin utan att experten behöver kemdyka. Det skulle också kunna innebära taktisk hjälp på distans.
    Till viss del finns detta redan inom räddningstjänsten idag, men den stora skillnaden mellan denna typ av system och de som finns idag är att bilden kan användas dubbelriktad här. Det vill säga att experten kan rita och peka på det som personen ute i fält ser vilket kan underlätta kommunikationen.

    Länk till leverantören: www.amaxperteye.co.uk

    Lite filmklipp på olika usercase

    Kommentera


    • #5
     AR-glasögon för Proffs, DAQRI

     Förstärkt (Augmented) eller Mixed Reality, AR, innebär att verkligheten blandas med information som bara den som bär AR-glasögon kan se. Det finns såklart företag som satsar på denna typ av glasögon för professionella användare. Ett exempel på detta är DAQRI, www.daqri.com.

     Daqri har också en färdig programsvit för att använda glasögonen. Den kallas worksense, www.daqri.com/worksense/

     Till exempel kan man samarbeta på distans och göra anteckningar i användarens synfält


     men även skapa fotorealistiska 3D-bilder för att till exempel använda i ett utredningsarbete, eller varför inte i en insatsplanering eller för att skapa bra utbildning?     Nedan lite fler filmer


     Kommentera

     Annonser

     Kollapsa

     Working...
     X