Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Brand- och räddningsmässa i Västervik 2023

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Brand- och räddningsmässa i Västervik 2023

  I detta ämnet samlas inlägg från våra besök i montrarna på Brand- och räddningsmässan i Västervik.

 • #2
  Broddar för åretruntbruk, Moxter

  Vid en mässa i strålande solsken så är kanske inte broddar det första man tänker på. Men Moxters broddar från Snowline funkar bra även på hala klipphällar eller leriga områden. Det som är lite extra smart med dem är att de olika storlekarna har olika färg. Så vet man vilken färg man brukar ha så får man också rätt storlek på broddarna.

  https://www.moxter.se/varum%C3%A4rken/snowline-32261581

  Klicka på bilden för större storlek Namn:	    72629152-lcYKp.jpg Visningar:	87 Storlek:	80,6 kB ID:   	77503


  För övrigt har Moxter ett stort sortiment av handskar från ESKA och kängor från Meindl.

  www.moxter.se
  Senast ändrad av Carlos; 2023-05-28, 10:21.

  Kommentera


  • #3
   Halva skarvstegar från Wibe

   Wibe har utvecklat en variant av skarvstege där en av de tre delarna är uppdelad i två delar. De har halva längden av deras vanliga skarvstege. Det ger fördelen att man kan använda stegen där en eller två skarvstegar är för långa. Den levereras som två halvor vilket gör att den passar in som en sektion av skarvstege där man redan förvarar sina sådana stegar.

   Klicka på bilden för större storlek Namn:	    20230524_115243.jpg Visningar:	0 Storlek:	2,27 MB ID:   	77505

   www.wibeladders.se/norbas
   Senast ändrad av PO; 2023-05-26, 12:44.

   Kommentera


   • #4
    Boxpool från NOAQ

    NOAQ har en produkt som möjliggör att man på ett snabbt och enkelt sätt kan bygga upp en tillfällig bassäng för lagring av olika slag vätskor som till exempel vid en skogsbrand, uppsamling av släckvatten eller vid andra scenarier. NOAQ har även tagit fram produkter för att snabbt bygga upp en temporär skyddsvall vid översvämningar.

    Klicka på bilden för större storlek Namn:	    NOAQ1.jpg Visningar:	0 Storlek:	167,5 kB ID:   	77507Klicka på bilden för större storlek Namn:	    Skyddsvall.png Visningar:	0 Storlek:	162,7 kB ID:   	77508

    ​www.noaq.com
    Senast ändrad av Carlos; 2023-05-29, 08:17.

    Kommentera


    • #5
     Bronto One Training Simulator från Bronto Skylift

     Bronto One Training Simulator är en produkt som ger operatören möjlighet att på ett säkert och riskfritt sätt öva upp sin förmåga att hantera körning av korgen i olika scenarier och miljöer.

     Klicka på bilden för större storlek Namn:	    Bronto One simulator.png Visningar:	80 Storlek:	1,62 MB ID:   	77510​​

     www.brontoskylift.com
     Senast ändrad av Carlos; 2023-05-31, 08:07.

     Kommentera


     • #6
      L32A-XS Flat turntable ladder från Rosenbauer

      Rosenbaur visade på mässan upp sin L32A-XS stegbil som till skillnad från andra stegbilar är lite kortare och lägre till höjden vilket möjliggör att fordonet tar sig fram bra i trånga trafiksituationer och kommer under de flesta broar.


      ​​​Klicka på bilden för större storlek Namn:	    L32A-XS Flat turntable ladder.jpg Visningar:	0 Storlek:	196,6 kB ID:   	77512

      Läs mer om ​L32A-XS Flat turntable ladder från Rosenbauer​ --> Här

      Senast ändrad av PO; 2023-05-26, 07:38.

      Kommentera


      • #7
       Brandbilen pratar direkt med trafikljus och har vägvisning baserat på aktuell trafiksituation, Evam

       Fordon till infrastruktur, eller på engelska Vehicle to Infrastructure, förkortas V2I. Det innebär att det finns en standard för hur ett fordon kan kommunicera med till exempel trafikljus. Evam har utvecklat ett system för detta som kan göra väldigt mycket mer än att bara kommunicera. Evam OS är ett operativsystem för surfplattor som kan styra trafikljus, portar och annan infrastruktur. Det arbetar med trafikinformation live men fungerar också offline.

       Det är ett öppet gränssnitt på det viset att tillverkare av andra system kan bygga appar som kvalitetskontrolleras av Evam och sen kan användas i systemet.

       www.evam.life
       Senast ändrad av PO; 2023-05-26, 13:37.

       Kommentera


       • #8
        Körsimulator för brandbilar och drönare, Skillster

        Skillster har en körsimulator för tunga fordon där brandbilar och drönare är delar av vad som finns tillgängligt. Det går att göra mängdträning på vanlig körning, utryckningskörning, lastväxlarlastning, Bronto korgkörning med mera. Det finns färdiga övningsexempel där eleven utsätts för olika situationer och olika uppdrag under sin körning.

        www.skillster.se/simulator
        Senast ändrad av PO; 2023-06-02, 09:07.

        Kommentera


        • #9
         Brandskyddsnät för eftermontering förhindrar brandspridning till tak eller mellan radhus, INCA WFS net

         Ett nät som i normalfallet släpper igenom luft men som vid brand expanderar och fungerar brandisolerande i brandklass EI45. Näten finns i olika storlekar och kan monteras med häftpistol vid till exempel väggar man vill ha en avskiljande funktion mellan radhus eller på andra kritiska platser där den befintliga avskiljningen är för dålig.

         flameguard.se/produkt/inca-wfs-net/

         Kommentera


         • #10
          Seek Thermal Attack Pro, ny värmekamera, Brissmans

          Attack Pro är en ny ruggad värmekamera med bra bild både där det är varmt och där det är kallt utan att behöva byta mätområde. Dessutom med en 300 lumen lampa att använda vid behov.

          www.thermal.com/attackpro.html

          AttackPRO värmekamera är designad med brandmän för brandmän och erbjuder en oöverträffad kombination av bildkvalitet, hållbarhet och pris. Med sin höga upplösning och breda synfält är AttackPRO det perfekta redskapet för styrkeledare. Mixed-gain pixelteknik eliminerar den visuella förvirringen och fördröjningen av att växla mellan högförstärkningen och lågförstärkningen lägen. AttackPRO låter dig se både insatsstyrkan och branden i en och samma detaljbild. Satsen innehåller AttackPRO kameran, 2 batterier och en laddningsstation. Designad och tillverkad i USA. PRODUKTBLAD (PDF)  
          Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
          Senast ändrad av PO; 2023-05-26, 10:11.

          Kommentera


          • #11
           Kraftig belysning i litet format, Armytek från Pointex

           Den lilla lampan kan placeras som en pennlampa i en ficka eller med hjälmfäste på hjälmen. Den har flera ljuslägen och laddas med en magnetkontakt.           Klicka på bilden för större storlek

Namn:	    2023-05-26_13-51-54.jpg
Visningar:	404
Storlek:	42,9 kB
ID:   	77519
           Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

           Kommentera


           • #12
            FIP-fordon, Grimslöv, Euro-Lans

            Euro-Lans visade upp en FIP-bil som i normalfallet finns i Grimslöv. Ett välgenomtänkt bygge som kan hantera att komma fram först på trafikolyckor, sjukvårdslarm, vattenlivräddning och bränder.
            Vid bränder så arbetar man med pulver och att borra hål för att få in pulver på ett bra sätt samt som förberedelse för dimspiksanvändning. För räddning har man både en elektrisk spridare, tigersåg och utrustning för akut omhändertagande.

            Eurolans tillverkar ambulanser, såväl traditionella personbilsambulanser som större skåp- / containerambulanser. Vårt utbud innefattar även ett flertal fordonsvarianter inom polis, räddningstjänst och andra specialfordon.


            Klicka på bilden för större storlek Namn:	    m 20230524_111109.jpg Visningar:	0 Storlek:	440,4 kB ID:   	77522
            Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

            Kommentera


            • #13
             Vatten på abonnemang, Aqua Nobel

             Aqua Nobel säljer vatten för krisanvändning på abonnemang. Tanken är att man med sitt paketerade vatten kan överbrygga tiden från att dricksvattnet blivit otjänligt, eller obefintligt, från kranen till dess att kommunen fått igång sin nödvattenförsörjning.

             Man behöver alltså inte ha ett lager med vatten, som ska ersättas med färskt vatten när bäst före datumen passerats. Istället väljer man hur mycket vatten som ska finna tillgängligt inom en viss tid, och betalar en abonnemangskostnad för det.

             Kommentera


             • #14
              TENSTAR EMERGENCY VEHICLES SIMULATOR

              I Tenstars simulator övar man på ett tryggt sätt att framföra utryckningsfordon. Simulatorn ger föraren möjlighet att mängdträna sin körning i olika miljöer och scenarier utan att slita på organisationens fordon och utan några utsläpp innan man sätter sig vid ratten och framför fordonet i skarp miljö.

              Klicka på bilden för större storlek

Namn:	    Bilsimulator.png
Visningar:	381
Storlek:	846,0 kB
ID:   	77534
              www.tenstarsimulation.com

              Kommentera


              • #15
               LifeClean Sani, PFAS-borttagning - LifeClean

               LifeClean Sani är en revolutionerande lösning för borttagning av PFAS från små till stora områden. LifeCleans metod för borttagning av PFAS har prövats vid Södertörns brandförsvarsförbund av fem brandskumstankar som visat positiva resultat där ≥99,97% av PFAS-ämnena i tankarna har avlägsnats enligt ett ackrediterat tredjepartslaboratorium. Denna nivå av PFAS motsvarar ca 99% under ECHA:s föreslagna tröskelvärde.

               LifeClean erbjuder även fler produkter som bidrar till en bättre hälsa.

               Klicka på bilden för större storlek Namn:	    Skärmbild 2023-05-28 104331.png Visningar:	0 Storlek:	263,1 kB ID:   	77536

               www.lifeclean.se​

               Kommentera

               Annonser

               Kollapsa

               Working...
               X