Sedan början av augusti 2021 pågår en försöksperiod där jag, PO, under året ut arbetar 20% åt MSB inom brand- och räddningsområdet. Detta öppnar upp för att Utkiken kan tillsvidareanställa Madeleine, som idag är anställd via bidrag från Arbetsförmedlingen. Madeleine kommer att ta över mycket av den administration som jag gör idag vilket innebär att kvaliteten på Utkikens innehåll och bevakning kommer att öka och även kvaliteten på administrationen kommer att bli bättre.

På MSB kommer jag bl.a. att arbeta med omvärldsbevakning och analys på enheten för brand och räddning. Hela den här lösningen känns som en win-win-win. För Utkikens del blir arbetet mindre känsligt eftersom vi är två personer som arbetar med sajten och administrationen. För abonnenterna på Utkiken så kommer jag i mitt arbete på MSB ha lättare att fånga relevanta frågor inom brand- och räddningsområdet på MSB och förmedla det till er abonnenter via utkiken.net. Dessutom kommer jag att försöka ha koll på vilka behov som finns på räddningstjänsterna och förmedla den bilden till MSB. Jo, jag är ödmjuk för att den behovsbilden ser olika ut på olika platser och att jag inte kan veta allt, men jag kommer att försöka dra mitt lilla strå till stacken. För MSBs del så är vinsten att man kommer att kunna dra mer nytta av den omvärldsbevakning som jag redan gör åt er som abonnerar plus att man kan ge mig särskilda uppdrag utifrån aktuella behov.
Så sammantaget är jag både stolt och glad för att vi kunnat hitta denna lösning som kommer att vara till nytta både för Utkiken och för er som abonnerar. Förhoppningsvis kommer även MSB bli nöjda med arbetet så att detta kan bli den långsiktiga lösning vi hoppas på.