Allmänt om annonsering

Stor spridning

Utkiken är Sveriges största sajt som arbetar med fokus på kommunal räddningstjänst och brandskydd. 95% av Sveriges räddningstjänster och en stor del av Sveriges brandkonsulter abonnerar för tillgång till sajten och nyhetsbrev. Nyhetsbreven skickas ut till drygt 6500 mottagare 11 gånger per år och har en öppningsfrekvens på över 30%. www.utkiken.net besöks varje månad av 5500 unika användare. Den första månaden med annonser har varje annons visats över 35000 gånger. Vill ni själv se hur många gånger en annons visats kan man hålla muspekaren över den.

Rättvist
Ämnesannonserna har en logik som gör att den annons som visats minst antal gånger kommer att visas fler gånger än de som visats fler gånger. Detta räknas om inför varje visning. Det gör att man som annonsör kan vara säker på att annonser kommer att synas. Det innebär också att nya annonser kommer att synas lite extra under den första tiden. Den inbördes ordningen av annonserna lottas fram slumpmässigt inför varje visning.

Försöksåret 2020
Under året hoppas jag att det kommer in synpunkter både från leverantörer och användare som gör att vi kan fininställa hela annonseringssystemet så att det kommer att upplevas som ett värdefullt tillskott för både leverantörer och användare.