Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Blandad fakta om virus och smittspridning

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Blandad fakta om virus och smittspridning

  I detta ämne samlas blandad fakta om virus och smittspridning som kan vara till nytta för räddningstjänsten.

  Nyckelord: pandemi smittspridning virus infektion

 • #2
  Vitamin D minskar risken att bli infekterad och minskar svårigheten av lunginfektioner, U of Queen Mary - 2017

  En studie har konstaterat att D-vitamin hjälper skydda kroppen mot att bli infekterad mot influensa och förkylning. Jag har hört en bedömning av en läkare som menar att detta kan vara fallet även vad gäller Covid-19, men det finns såklart ingen studie om detta än.

  På räddningstjänsten i Iran mäter man brandmännens nivå av D-vitamin i blodet en gång om året och gör aktiva åtgärder med kosttillskott och kostrådgivning om det behövs. Nu i Coronatider boostar man extra genom att försöka äta mycket frukt och grönt. Nivån D-vitamin, som kroppen producerar när huden utsätts för solljus, har visat sig vara lägre hos brandmän som arbetar på brandstationer där det inte finns möjlighet att vistas utomhus jämfört med dem där det finns utomhusytor att vistas på.
  I samband med Covid-19 har man gjort särskilda insatser med menyerna som serveras på brandstationerna så att de ska innehålla extra mycket fisk och citrusfrukter dessutom.
  Vitamin D supplements protect against acute respiratory infections including colds and flu, according to a study. The study provides the most robust evidence yet that vitamin D has benefits beyond bone and muscle health.

  Kommentera

  Working...
  X