Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Nyckelhantering, automatiska brandlarm

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Nyckelhantering, automatiska brandlarm

    I detta ämne samlas information om hur räddningstjänsten hanterar sina nycklar i samband med automatiska brandlarm.


    Leverantörer av fasadnyckelskåp>>>

    Nyckelord: Automatiskt brandlarm automatlarm nyckel nycklar nyckelskåp automatlarmsnyckel nyckelhantering nyckeltub.
    Senast ändrad av PO; 2009-09-02, 12:55.

  • #2
    Mälardalen, nyckelhantering automatlarm 2007

    Mälardalen, nyckelhantering automatlarm 2007
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Norrköping, övergång till nyckelskåp på objekten

      Norrköpings brandförsvar arbetar under 2007 med att implementera ett system där man har tillgång till samtliga automatlarmsobjekt med en brandförsvarsnyckel. I vissa fall kan det ske genom att montera fasadnyckelskåp, i andra fall nyckeltuber, och i ytterligare andra fall genom att montera dubbla låscylindrar på vissa dörrar.

      Brandförsvaret överlåter åt objekten att välja system. Både vad avser fabrikat på fasadnyckelskåp och vilken typ av nyckelskåp man skall använda.

      Brandförsvaret använder ASSA Cliq-system vilket innebär att borttappade nycklar kan spärras bort från systemet.

      Info om dokumenten från Per Johansson:
      SOS nyckelskåp: Bilaga till alla som tecknar nya automatlarm hos sos. Dokumentet bifogas avtalet från SOS. Vi har sedan ett hängavtal på detta, men tyvärr har jag inget sådant att sända till dig.

      Utskick 2: Ett andra utskick till alla som efter ca ett år inte hade satt in nyckelskåp.

      Inbrottslam nyckelskåp: Då det uppstod problem med att vi åkte på "inbrottslarm" på nyckelskåpen samt att de inte var adresserade bestämde vi att larm på nyckelskåp ska ombesörjas av anläggningsägaren.

      Info till skåpsägarna: En information vi lämnar över till larmägaren när vi gjort klart vårt insatsstöd och lämnar tillbaka eventuell nyckel.

      nyckelskåp: Det första utskicket till automatlarmsägarna.

      Riktlinjer för låssystem för automatiska brandlarm: Efter problem med beställningar från olika låsfirmor fick vi skriva en mer preciserad skrift över vilken typ av cylinder som skulle beställas.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera


      • #4
        Fördelar med nyckelskåp på automatlarmsobjekten

        Nedanstående dokument beskriver fördelarna med att ha nyckelskåp eller nyckeltuber ute på automatlarmsobjekten. Dokumentet är generellt oavsett vilken leverantör av system man väljer och är gjort av Birepo, som är en möjlig leverantör av nyckelskåp och nyckelsystem.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera


        • #5
          Smart nyckelhantering vid automatlarm, SOS Alarm - 2019

          SOS Alarm har lanserat en tjänst som medför att räddningstjänsten blir av med krånglig nyckelhanteriong och dessutom sparar tid vid räddningsinsats. Så här beskriver man systemet:

          Smart passage bygger på att räddningstjänstens fordon är utrustade med teknik som möjliggör digital inpassering och att fastigheterna är uppkopplade mot Smart passage genom befintligt passersystem eller genom installation av smarta lås. När ett automatlarm går tilldelas räddningstjänsten automatiskt behörighet till fastigheten där larmet har utlösts. I det utryckande fordonet finns en blipp och en digital nyckel som tilldelas behörighet för inpassering. Räddningstjänstens behörighet till fastigheten är endast aktiv under insatstiden och stängs av så fort händelsen är åtgärdad. SOS Alarms vision är att Smart passage på sikt även ska kunna användas vid ambulansutryckningar.
          Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

          Kommentera


          • pjfredrickson
            pjfredrickson skriver
            Ändra kommentar
            Vi håller på med en gemensam upphandling för hela Norrbotten om digital nyckelhantering, där samtliga kommunala verksamheter ska kunna göra avrop på ett avtal. Vi kommer att hantera denna nyckelhantering helt på egen hand, om/när det blir färdigt. Det är iaf målet med upphandlingen, då kommer vi även kunna ställa krav på avtalsparten i det hela. Den biten ansåg vi att vi tappar när vi pratade med SOS gällande deras lösning.

          • PO
            PO skriver
            Ändra kommentar
            Det låter klokt att kunna hantera det gemensamt på detta viset. Du får gärna tänka på mig när ni är färdiga med ert koncept. Det skriver jag gärna om här på Utkiken.

          • pjfredrickson
            pjfredrickson skriver
            Ändra kommentar
            Vi delar gärna med oss av hela våra omfattande projekt. Då vi håller på att omarbeta både våra avtal och nyckelhanteringen.

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X