Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Framtidsstudier räddningstjänstorganisationer

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Framtidsstudier räddningstjänstorganisationer

  I detta ämne samlas studier och rapporter som på något sätt beskriver räddningstjänstens framtida utmaningar.

  Nyckelord: framtid framtidsstudie trend trendspaning

 • #2
  Storstäderna förutser räddningstjänsten år 2030

  Räddningstjänsten Syd, Storgöteborg och Storstockholm har arbetat med ett projekt där man försöker skapa ett system för att i förväg identifiera vilka utmaningar räddningstjänsten har att möta i framtiden. Förutom en modell för hur man kan arbeta med frågorna har man dessutom identifierat femton områden som är viktiga för räddningstjänsten att hantera i framtiden.

  Om det känns mycket att ta in så kan jag rekommendera att börja med att bläddra till sidan 92 i rapporten. Där har man på ett lättsamt och tankeväckande sätt presenterat räddningtjänstens framtidsutmaningar i form av en låtsastidning där man kan läsa nyheter från 2030. Riktigt bra!
  Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

  Kommentera


  • #3
   SKL förutser 2020 med 13 trender som påverkar det kommunala uppdraget

   Tjänstemän vid Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har tagit fram en kort film om vad kommunerna kan förvänta sig av framtiden. Den heter 13 Trender som påverkar det kommunala uppdraget mot 2020. En intressant film som kan användas i diskussionen om hur man som räddningstjänst ska anpassa sig för den framtid som kommer.

   Kommentera


   • #4
    SKL Förutser 2025 med 15 trender som påverkar kommunalt uppdrag

    Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har arbetat fram ett underlag som kan användas för att fundera på, och planera för, framtiden i den kommunala världen.

    Det finns två pdf-filer och en animerad film för att hjälpa till i arbetet. Så här skriver SKL om materialet:
    I ett så kallat ”framtidslab” tog Sveriges Kommuner och Landsting i samarbete med Kairos Futures AB 2010 fram ett underlag för att diskutera trender, drivkrafter och utmaningar. Materialet har uppdaterats 2014 av SKL och du kan kostnadsfritt ladda ned och använda underlagen samt titta på den animerade filmen. Vår för hoppning är att det ska vara till stöd i kommuners, landstings och regioners planeringsarbete.

    Länk till filmen >>>
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #5
     Samnyttjande av kommunala resurser, SKL och MSB - 2015

     Ett dokument som ger exempel på hur kommunala resurser kan samnyttjas för att ge en ökad trygghet och säkerhet. Skriften hoppas inspirera andra kommuner genom att visa upp goda exempel.
     Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

     Kommentera


     • #6
      Teknikspaning 1998 om framtidens räddningstjänstteknik, PO

      På brandkonferensen 1998 i Luleå var jag ombedd att göra en framtidsspaning om vad som kunde tänkas komma i framtiden vad gäller teknik för räddningstjänst. I föredraget tog jag också med min bedömning av vad som var viktigt för att kunna styra vilken ny teknik som tas fram samt hur den skulle kunna tas i drift så billigt som möjligt för räddningstjänsten.

      Det viktigaste, som fortfarande saknas, tror jag är en standard för kommunikation mellan olika typer av utrustning så att olika tillverkares utrustning kan prata med varandra.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera


      • #7
       Framtidsstudie om räddningstjänsten 2030, MSB - 2017

       MSB har under 2016 arbetat med en framtidsstudie om samhällsutvecklingen med fokus på krisberedskap och räddningstjänstorganisation.

       Läs mer om framtidsstudien här >>>
       Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

       Kommentera

       Working...
       X