Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Podcast, övriga

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Podcast, övriga

    I detta ämne samlas podcasts/poddar.


    Nyckelord: pod poddar podcast lyssna
    Senast ändrad av MM; 2024-05-16, 09:18.

  • #2
    Larm vi minns - En brandmans verklighet

    Brandmännen Daniel Brander och Trausti Brege minns tillbaka på olika larm de varit på under sina sammanlagt över 40 år i branschen. Det kan vara allt från allvarliga händelser som du läst om i medierna till dramatiska händelser du aldrig hört talas om. I podden Larm vi minns hör du berättelser om vilka situationer en brandman kan hamna i efter att larmklockorna ringer.
    Lyssna här > > >

    Kommentera


    • #3
      Firefighter Training Podcast with Peter Lamb

      För dig som vill fördjupa sina kunskaper om brandmansutbildning, säkerhet och aktuella händelser är det här podden för dig. Programledaren är Chief Peter Lamb, en 35-årig veteran från brandförsvaret. Utöver att vara författare har Chief Lamb föreläst nationellt om en mängd olika ämnen, inklusive taktik, incidentledning, utbildning och operativ räddningstjänst.
      Lyssna här > > >

      Kommentera


      • #4
        Det operativa ledarskapet

        Ledarna inom räddningstjänstens nya Podcast, Det operativa ledarskapet, kommer att handla om olyckor som skett i Sverige. Här kommer vi att möta räddningsledare, befäl och skadeplatschefer som berättar om unika händelser eller olyckor som de varit med om.
        Exempel på avsnitt
        Lyssna här > > >

        ​​

        Kommentera


        • #5
          Firefighter Cancer Consultants

          En podcast som främjar hälsa och välbefinnande för brandmän över hela världen.
          Lyssna här > > >

          Kommentera


          • #6
            Nätverket kvinnor inom räddningstjänsten

            Driven av styrelsemedlemmar ur föreningen Kvinnor inom Räddningstjänsten. Här uppmärksammar vi förebilder i branchen men sprider även och delar upplevelser ur minoritetsperspektivet som Kvinna inom Räddningstjänsten.
            Lyssna här > > >

            Kommentera


            • #7
              The Firefighter Deconstructed

              Christy Warren, PTSD-överlevande och pensionerad brandchef, gräver i hur jobbet kan påverka vår mentala och känslomässiga hälsa, de efterföljande fysiska symtomen och hur man hanterar det.
              Lyssna här > > >

              Kommentera


              • #8
                RiB Podcast

                Alla är givetvis välkomna att ta del av podcasten men podden drivs av räddningstjänsten och för räddningstjänsten. Utgångspunkten kommer dessutom vara frågor som rör RiB men igenkänningen och nyttan kommer förhoppningsvis vara lika stor för alla som är aktiva kopplat till räddningsinsatser. Med det avses även andra blåljusorganisationer och aktörer.
                Podden kommer initialt att fokusera på frågor som rör styrkeledare och/eller arbetsledare samt avstå från detaljerade frågor kring metodval.
                Lyssna här > > >

                Kommentera


                • #9
                  Code 3 Podcast

                  Denna podcast hålls av den prisbelönte journalisten Scott Orr, som har bevakat brandmän/sjukvårdare/polisen under större delen av sin 30-åriga karriär inom nyheter. Dessa små episoder är inte bara för brandmän utan också för dem som är intresserade av att veta vad som krävs för att vara inom detta område. Följ med Scott när han intervjuar en mångfaldig grupp individer som är involverade i brandförsvaret, från chefer till ’probies’ till ingenjörer. För att få ut mesta möjliga information och resurser från denna podcast, gå över till deras webbplats. Där kan du hitta alla avsnitt tillsammans med information om varje gästtalare och de böcker/artiklar de har skrivit.
                  Hemsida > > >
                  Lyssna här > > >

                  Kommentera


                  • #10
                    Framgångspodden, avsnitt 170: Lasse Gustavsson, brandmannen som mötte döden

                    Första veckan som brandman fastnade Lasse i en gasexplosion lika stor som globen. Hans kollega dog men Lasse hamna i koma i 2 månader och vaknade upp med ett annat liv. Öronen, näsan och fingrarna hade bränts bort. Han var brännskadad över hela kroppen, han var oigenkännlig. Idag är han filosof och föreläsare. Vi går in på den värsta händelsen en människa kan vara med om och hur den påverkade honom, vad sann lycka och skönhet är och vad man ska prioritera i livet.
                    Lyssna här > > >
                    ​​

                    Kommentera

                    Annonser

                    Kollapsa

                    Working...
                    X