Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Podcast, Brandforsk: Det Brinner!

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • #31
  S3 A4 - Brannbamsen Bjørnis

  vårt grannland Norge har man hittat ett vinnande koncept när det gäller att lära barn om brandskydd. Det är via megakändisen brandbamsen Björnis som vi får träffa i detta avsnitt.
  Med oss i avsnittet är Håvard Kleppe från Ålesunds brannvesen och Ragni Fjellgard Mikalsen från RISE Fire Research i Norge.
  Lyssna på avsnittet här > > >

  Kommentera


  • #32
   Skogsbrand – Väder, växter och klimat

   Bränder i skog och mark blir olika beroende på många faktorer, och detsamma gäller risken för att en sån brand ska sprida sig till ett hus.   Forskarna Frida Vermina Plathner och Johan Sjöström från RISE berättar om sitt arbete och
 ger oss även goda råd. Vi spanar också framåt om hur klimatförändringarna kan påverka våra skogsbränder.
   Lyssna på avsnittet här > > >

   Kommentera


   • #33
    S3 A5 - Unga som anlägger bränder

    Anlagd brand i skolor är ofta ett normbrott med vissa återkommande mönster. Det finns också lämpliga åtgärder utifrån det. I det här avsnittet fördjupar vi oss i sociologi och kriminologi när vi pratar med forskarna Sofia Persson och Sara Uhnoo vid Göteborgs universitet.
    Lyssna på avsnittet här > > >

    Kommentera


    • #34
     S3 A6 - Tekniska åtgärder

     En del åtgärder för att minska risken för skolbränder och minska skadorna när de upp står, är tekniska. Hör våra programledare Caroline Bernelius Cronsioe och Mattias Delin berätta om vad forskningen har kommit fram till för lämpliga åtgärder och hur de fungerar.
     Lyssna på avsnittet här > > >​​

     Kommentera


     • #35
      Historiska bränder - Branden i slottet Tre Kronor

      Branden i slottet Tre Kronor 1697 är kanske Sveriges mest historiska brand. Hur var slottet och livet där 1697? Vad var det som hände när branden bröt ut? Hur utformade man brandskyddet i det slott som byggdes upp efteråt, och hur fungerar det idag? Följ med oss på en tidsresa tillsammans med Johan Hanberger från Statens fastighetsverk och våra programledare Caroline Bernelius Cronsioe och Mattias Delin.
      Lyssna på avsnittet här > > >

      Kommentera


      • #36
       Historiska bränder - Börsen i Köpenhamn

       I april 2024 brinner den nästan 400 år gamla ikoniska byggnaden Börsen i Köpenhamn. Vad hände, hur var brandskyddet i byggnaden utfört och hur arbetade räddningstjänsten för att rädda så mycket som möjligt? Hör Jakob Vedstedt Andersen, Beredskapsdirektör i Hovedstadens beredskap berätta.
       Lyssna på avsnittet här > > >

       Kommentera

       Annonser

       Kollapsa

       Working...
       X