Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Räddningstjänsten Vaggeryds kommun söker medarbetare med ett olycksförebyggande fokus

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Räddningstjänsten Vaggeryds kommun söker medarbetare med ett olycksförebyggande fokus

  Om arbetsplatsen

  Vill du göra skillnad för medborgarna och verksamheterna i kommunen?
  Hos räddningstjänsten kan du få dina idéer att bli verklighet. Du kommer att få vara en del i en kommun där alla har betydelse och där vi visar omtanke om alla.
  Räddningstjänsten är kommunens krishanteringsnav. Vi arbetar med allt från den lilla olyckan till de stora samhällsstörningarna. Vi arbetar för att förebygga olyckor, stärka den enskildes förmåga att hantera olyckor och kriser och när de inträffat, genomföra räddningsinsatser samt vara drivande i kommunens krisledning. En del av detta uppdrag kommer att hanteras av dig. Du kommer att vara en del i vår grupp om sex dagtidsanställda som tillsammans genomför uppdraget. Vi har också en viktig resurs i 40-talet brandmän som främst har sitt fokus på räddningsinsatser men som också är goda ambassadörer ute i lokalsamhället.
  Du kommer att vara placerad på brandstationen i Vaggeryd men du kommer att röra dig i alla delar av kommunen och dess verksamheter. Dessutom kommer du att vara en del av de många samarbeten och nätverk som vi finns i, både lokalt och regionalt, till exempel RäddSam F (Räddningstjänstsamverkan i F län).

  Arbetsuppgifter

  I det fortsatta arbetet med att utveckla den robusta och trygga kommunen innebär det att du både kommer få driva påbörjade arbeten vidare samtidigt som det finns helt ny mark att bryta.
  En stor del av dina arbetsuppgifter kommer att vara olycksförebyggande arbete i det breda perspektivet. Det innebär bland annat att:
  • tillsammans med andra medarbetare driva och utveckla den olycksförebyggande verksamheten
  • planera och genomföra tillsyn enligt gällande lagstiftning (LSO och LBE)
  • vara en aktiv del i kommunens plan- och byggprocess
  Du kommer också att arbeta inom räddningstjänstens ansvarområden civilt försvar, krisberedskap och säkerhet. Du förväntas kunna ta olika roller inom kommunens krisledningsorganisation.
  Om du har erfarenhet av att genomföra riskanalysarbete utifrån ett olycksperspektiv och risk- och sårbarhetsanalys utifrån gällande krisberedskapslagstiftning (LEH) kan det också bli en del av arbetsuppgifterna.
  Om förutsättningarna är de rätta och din erfarenhet och kompetens stämmer överens med kraven kan även stf räddningschefsuppdrag och/eller funktionsansvar för olycksförebyggande funktionen komma i fråga.
  Eftersom vi är en liten organisation förväntas du också kunna ta tag i sådant som behöver göras, både högt och lågt, även om det inte är dina vardagsuppgifter. Karaktären på arbetsplatsen är sådan att verksamheten kan komma att brytas för akuta händelser där alla förväntas hjälpa till. Du behöver vara beredd att inom ramen för din anställning utbilda dig inom områden där du saknar formell utbildning eller erfarenhet.
  Tjänsten har ingen direkt roll i vår skadeavhjälpande verksamhet.

  Kvalifikationer

  Vi förväntar oss att du kan arbeta både självständigt och som en del i ett litet arbetslag. Du är en god kommunikatör som uttrycker dig väl i både tal och skrift och har lätt för att anpassa dig och möta människor i olika situationer. Du gillar struktur, ordning och reda, tar ansvar och har förmåga att genomföra både dina egna och andras idéer.
  För tjänsten krävs:
  • Grundläggande högskolebehörighet
  • B-körkort
  • Säkerhetsklassning. Det innebär att du måste vara svensk medborgare och att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning.
  Det är bra om du också har:
  • tidigare erfarenhet från liknande arbete eller annat arbete inom säkerhet, beredskap, räddningstjänst eller byggbranschen.
  • utbildning till byggnadsingenjör, brandingenjör, brandbefäl eller brandman (Skydd mot olyckor)
  • Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps utbildning Tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet A

  Anställningens omfattning

  Heltid
  Tillsvidare.

  Ansökan
  Du söker via denna länk

Annonser

Kollapsa

Working...
X