Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Brand i vårdanläggningar och särskilda boenden

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Brand i vårdanläggningar och särskilda boenden

  I detta ämne samlas olycksutredningar och insatsutvärderingar av bränder i vårdanläggningar och på särskilda boenden.

  Nyckelord: insatsutvärdering olycksutredning sjukhus vårdanläggning särskilda boenden

 • #2
  Brand i HVB-hem, Norrtälje - 2013, SHK, RO 2015:01

  Haverikommissionens utredning efter en brand i ett HVB-hem i Norrtälje där tre personer omkom i branden. Det saknades bygglov för verksamheten och Haverikommissionen anser bland annat att en bidragande orsak var ansvariga myndigheters brister i tillståndsprövning för och tillsyn av verksamheten.

  I rapporten finns rekommendationer för Socialstyrelsen, MSB, Inspektionen för vård och omsorg samt Länsstyrelsen i Stockholm.

  Händelsen som undersökts är beskriven på Skadeplats 2014 här >>>

  En reflektion jag gör är hur enkelt det är att anta att en verksamhet som funnits länge på en plats också har samtliga tillstånd som krävs för verksamheten.

  Nyckelord: hvb-hem tillsyn stegutrymning utrymning
  Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
  Senast ändrad av PO; 2018-11-21, 14:25.

  Kommentera


  • #3
   Branden på Huddinge sjukhus den 9 november 1991, KAMEDO-rapport 61

   KAMEDO-rapport som behandlar en brand, anlagd av en patient den 9 november 1991 omkring kl 12.10 vid Huddinge sjukhus på en narkomanvårdsavdelning belägen i markplanet. Rökutvecklingen blev synnerligen kraftig och röken spred sig snabbt. Hela byggnaden måste utrymmas. Sjukhuspersonalens initiala insatser bidrog i hög grad till att inga människoliv krävdes. Brand i sjukhusmiljö kan föranleda mycket kraftig rökutveckling som på ett allvarligt sätt försvårar evakueringen av patienter, och en slutsats drogs att katastrofplanerna för intern katastrof vid sjukhus bör ses över och övningar genomföras.
   Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
   Senast ändrad av PO; 2018-11-21, 14:22.

   Kommentera


   • #4
    Brand på Kvinnokliniken, Region Skåne - 2021

    En brand i ett förrådsutrymme sprider, genom en otät kabelgenomföring, rök ut i hisshallen och till flera våningar. Räddningstjänsten hade svårt att lokalisera det och samtidigt blev det en komplicerad utrymningsinsats för sjukhusets personal. Likaså svårigheter för räddningstjänsten att bistå så att den akuta verksamheten på sjukhuset kan fortsätta.
    Kommentera


    • #5
     Brand i fem delbyggnader på vårdboende, Ängelholm - 2022

     En anlagd brand upptäcktes av det automatiska brandlarmet. Trots det förstördes fem delar av byggnaden och kunde inte begränsas förrän byggnaden grävdes av. Takkonstruktionen gjorde räddningstjänstens arbete med att begränsa med dimspik och skärsläckare omöjligt.
     Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

     Kommentera

     Annonser

     Kollapsa

     Working...
     X