Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Schema för kombinerad heltid och deltid

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Schema för kombinerad heltid och deltid

    I detta ämne samlas exempel på schema där man kombinerar heltidspersonal dagtid med deltidspersonal för kvällar och helger.

    Nyckelord: schema personal heltid deltid RIB kombischema

  • #2
    Kombischema, Attunda, station Bro - 2013

    Bifogat finns station Bros schema där man kombinerar heltid och deltidspersonal. Numerären ska vara minst 1+4 och man strävar efter 1+5 på deltid.

    Heltiden arbetar de dagar det finns kryss i schemat och arbetstiden för dem är 06.30 till 17.00. Färgerna i schemat används för att särskilja vem som åker styrkeledare.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Kombischema, heltid/deltid, Enköping - 2007

      Enköping har haft ett kombi-schema mellan heltid och deltid på en station. Schemat finns bifogat. Observera att det är ett Excelark med flera flikar. Så här skriver Lars Westerlund om deras schema:

      Vi jobbade då dagtid med passning i hemmet mellan 0600-0800 samt 1700-1800. Detta för att underlätta för deltidsbrandmännen att ha fortsatt tjänst trots att de inte jobbade på orten och kunde uppfylla anspänningstiden. Vi hade lunchuppehåll vilket gjorde den totala dagsarbetstiden till 9 timmar/dag.

      Vi som jobbade dagtid var då 8 st. och 2 st. var placerade i var sin deltidsgrupp med SL uppgifter m.m.
      Den vecka man hade beredskap jobbade man alla dagpass enl. ovan. Dessutom så hade man beredskap i hemmet resten av dygnet. Likaså under helgen som övriga deltidsbrandmän.

      Vecka 2 jobbade vi måndag tisdag, onsdag, ledig torsdag och fredag.
      Vecka 3 jobbade vi måndag, tisdag ledig onsdag, jobbade torsdag och fredag.
      Vecka 4 ledig måndag och tisdag jobb resten av veckan.

      Vi hade lunchuppehåll och hade då inte betalt för lunchen (ingick inte i arbetstiden). Vi fick däremot betalt för larm som tillkom under lunchen.
      I avtalet vi hade så fick vi en dag ledigt för vår hela beredskapsvecka. Timmarna före och efter arbetspasset samlades ihop och genererade resten av de lediga dagarna. Detta gällde även den 9 arbetstimmen var arbetsdag.

      Den vecka vi hade beredskap skrev vi deltidslön som vanligt, larm och övning som låg utanför dagtidstjänsten. Resterande veckor skrev vi lön på de larm som inkom under tiden 0600-0800, samt 1700-1800.
      Dessutom var där insprängt ett extra ledigt pass var 12'e vecka. Det var under en vecka då onsdagen var ordinarie ledig. Där hade vi då en extra ledig dag.

      Arbetsgivaren bjöd på några lediga timmar för omaket att ha beredskap före och efter arbetspasset.
      Har ni frågor på detta schemat så hör av er till mig så sammanställer jag frågorna och svaren här. po@utkiken.net
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X