Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Schemaexempel och kunskap vid Femskift

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Schemaexempel och kunskap vid Femskift

    I detta ämne samlas schemaexempel och annan kunskap som har med femskift att göra.

    Nyckelord: femte skift femskift dagtjänstgöring

  • #2
    Norrköping hade femskift

    Bifogat finns Norrköpings schema som användes när man hade fem skift för utryckande personal. Det innebar att var femte vecka var en dagtidsvecka när man inte var uppbunden av beredskap.
    Schemat försvann i samband med förbundsbildningen.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Nybro hade femskift 2008-2009

      Nybro hade under femton månader 2008 och 2009 ett femte skiftlag. Bifogat finns schemat man arbetade efter då. Per Persson från Nybro berättar bland annat följande om systemet:

      Tanken med att införa ett femte skift var bland annat att komma ifrån det maximala arbetstidsuttaget med 48 timmar per vecka som fanns innan införandet av ett femte skift. Dessutom medförde det femte skiftet att det fanns mer tid för övning/utbildning av personalen.

      Man har nu återgått till 48 timmar per vecka med dygnstjänst. Ett system som på pappret är billigare men som samtidigt ökar vikariebehovet och medför att personal kan behöva gå in och vikariera på platser där man inte är helt kunskapsmässigt helt uppdaterade.

      Under dagveckan fanns möjlighet att täcka upp frånvaro i andra skift, genomföra utbildning och ta ut komp och semester. Per påpekar vikten av att arbeta aktivt med personalplaneringen för att dessa fördelar ska komma till sin rätt.

      Semestertiden hanteras genom att dagveckan tas bort under semesterperioden och arbetstiden blir då 42 timmar per vecka under den tiden. Ett av skiften får en lite mindre bra semesterperiod, v. 22-25. Dock har de under sommaren två tiodagarsledigheter, v. 29 och 33.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X