Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Rena vattnet från tvättmaskiner för larmställ

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Rena vattnet från tvättmaskiner för larmställ

    I detta ämne samlas kunskap om reningsanläggningar och metoder för att rena smutsvattnet som bildas efter tvätt av andningsapparater, larmställ etc.

    Nyckelord: reningsanläggning oljeavskiljare filteranläggning reningsfilter torvfilter

  • #2
    Räddningstjänsten Syd renar smutsvatten från tvätt- och diskmaskiner för larmställ, slang och andningsskydd - 2018

    Räddningstjänsten Syd har gjort ett omfattande arbete med att hitta en lösning för smutsvattnet från tvätt av brandkontaminerad utrustning. Man har dessutom gått vetenskapligt tillväga med mätningar och kontrollmätningar. Lösningen blev för deras del ett torvfilter som kan rena smutsvatten från både vattenlösliga föroreningar och föroreningar som inte är vattenlösliga, typ olja.

    Bifogat finns en PowerPoint som beskriver problemet och två dokument med mätdata. Likaså finns det en del produktblad från leverantören av torvfiltret. Torvfiltret behöver tömmas en gång per år och laddas med ny torv. Torven är specialbehandlad för att få de egenskaperna den har. Ett problem under inkörningen av systemet har varit att luddet från tvätten av larmställ satt igen vissa filter delar av torvfiltret. Man håller fortfarande på att experimenterar för att hitta den bästa lösningen, men man har hittat en lösning som fungerar. Det finns några dokument om filtret bifogat också.

    Eftersom man använder befintliga tvättutrymmen har man fått anpassa lösningen så det fungerar, men man ser saker som kunde gjorts annorlunda om man byggt en ny anläggning.

    Tvätt- och diskmaskinerna är placerade så att de släpper ut smutsvattnet i en liten bassäng under gallret i bilden. Där finns sedan en dränkbar pump som pumpar in smutsvattnet i torvfiltret som i sin tur släpper ut renat vatten i en annan del av bassängen som rinner ut i avloppet.
    Klicka på bilden för större storlek  Namn:	        DSC_3606.png Visningar:	1 Storlek:	1,76 MB ID:     	49109

    Här ser man hur den smutsiga och rena sidan är avskiljda av en betongvägg under gallret. Man ser även pumpen som pumpar smutsvattnet till torvfiltret
    Klicka på bilden för större storlek  Namn:	        DSC_3608.png Visningar:	1 Storlek:	1,84 MB ID:     	49110

    Torvfiltret är här öppet och man ser hur det består av flera olika fack som vattnet rinner igenom.
    Klicka på bilden för större storlek  Namn:	        DSC_3603.png Visningar:	1 Storlek:	1,15 MB ID:     	49111

    Denna typ av torvfilter finns i väldigt olika storlekar och kan vara placerade inomhus eller nedgrävda i marken. Leverantören av filtret heter Summit Green Tech och deras hemsida finns här: www.summitgreentech.com

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X