Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Appar för triangulering

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Appar för triangulering

    Triangulering är ett sätt identifiera platser utan att ännu vara framme på platsen. Till exempel för att hitta skogsbränder genom att dra streck på en karta från platsen man står på i riktning mot rökpelaren. Genom att göra detta från två eller flera platser vet man då att skogsbranden är ungefär där strecken korsar varandra.

    Det finns appar som kan göra detta och genom att vid en skogsbrand som är svår att lokalisera skicka ut höjdfordon för att från olika ställen gå upp och triangulera rökpelaren kan man i ett tidigt skede placera branden på en karta och därmed underlätta att hitta fram.

    Nyckelord: Navigering triangulering skogsbrand

  • #2
    Hitta rätt med hjälp av riktmärken, Foxhunt för iPhone

    Har du någonsin varit på larm där någon sett något i en viss riktning, och sen har ni kört runt och letat? Programmet som hjälper till att hitta den misstänkta branden, explosionen eller vad som nu inträffat heter Foxhunt.
    Genom att stå på ett visst ställe och rikta smartphonen i riktning där något inträffat kan du ta ut en bäring. Då kan du se en linje på kartan där du ska söka. Om du har förmånen att ha en observation från ett annat ställe kan du få en linje till och en skärningspunkt där du troligast ska börja leta.

    Foxhunt finns i en Pro-version där det går att samarbeta live från flera enheter för att triangulera en händelse. Detta borde vara ypperligt för räddningstjänstbruk.

    Tillverkaren >>>

    App Store >>>
    Senast ändrad av PO; 2016-06-07, 08:57.

    Kommentera


    • #3
      Triangulera skogsbränder och annat med SigTrax för Android och iPhone

      SigTrax är en app som kan ta ut bäringar genom att peka i en viss riktning med mobilen. Genom att utbyta data med andra SigTrax-användare eller genom att förflytta sig och ta ut en ny bäring kan man triangulera platsen där röken eller explosionen inträffade. SigTrax utbyter data med e-post vilket gör det lite besvärligare än FoxHunt-appen ovan.

      Tillverkarens sajt: http://www.amcept.com/sigtrax/

      Hämta för iPhone: https://itunes.apple.com/au/app/sigt...ign-mpt=uo%3D2

      Hämta för Android: https://play.google.com/store/apps/d...amcept.sigtrax

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X