Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Deltidare anställda i kommunen

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Deltidare anställda i kommunen

    I detta ämnet hoppas jag kunna redovisa exempel på lösningar för deltidsantälld brandpersonal som dessutom är anställda i kommunen på annan förvaltning.


    Nyckelord: deltidsanställd kommunanställd schema beredskap
    Senast ändrad av SofiaFrindberg; 2010-04-04, 08:27.

  • #2
    En liten tankeställare angående schema för deltidspersonal

    En deltidsanställd brandman som också har sin anställning i kommunen eller, om man är ett förbund, i förbundet kan påverka schemaläggningen.

    Då jag pratat med folk runtom i landet har den vanligaste synpunkten/frågan varit hur man skall kompensera för dygnsvilan om det blir larm på natten. En fråga som egentligen bara berör den enskilde brandmannen, huvudarbetsgivaren och räddningstjänsten.

    En fråga som berör schemat för alla arbetsgrupper är veckovilan. Ovanstående brandman får inte lov att ha beredskap 7 dagar i sträck. Om arbetsgruppernas schema idag bygger på fasta arbetsgrupper och 7 dygns sammanhängande beredskap måste detta schema ändras för alla. Även om det bara är en brandman som egentligen berörs.

    Finns det någon som har löst detta? maila till po@utkiken.net

    Kommentera


    • #3
      Beredskap 7 dagar i sträck...

      Beredskap 7 dagar i sträck är inte omöjligt i sig. Det står att man ska ha 36 timmars sammanhängande vila per 7-dagarsperiod. 7-dagarsperioden behöver inte räknas från måndag till måndag utan bryttid kan läggas mitt i kalenderveckan. Då kan man t ex ha veckovilan förlagd i början av den första 7-dagarsperioden, ha beredskap (eller jobba) 11 dagar och sedan ha veckovila i slutet av den andra 7-dagarsperioden.

      Problemet (än så länge) är när man har beredskap hos samma arbetsgivare som där man har sin huvudanställning, då det gäller att synkronisera veckovila och dygnsvila. Jag har svårt att se att t ex skolan kan tänka sig att ge en deltidare en dags ledigt mitt i veckan för att han ska kunna ha beredskap som deltidsbrandman över helgen...

      /Camilla Dahlén, Rtj Strängnäs

      Kommentera


      • #4
        Exempel på kombinationsschema heltid dygn och deltid...

        Bifogat är ett exempel som egentligen inte är ett schema, snarare ett excelark som visar vid vilka tidpunket det är möjligt att ha beredskap som deltidare om man samtidigt är heltidsbrandman och arbetar i dygnstjänst. Jag har i detta exempel använt Västerbergsslagens dygnsschema som bas.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X