Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Arbetsmiljö på skadeplats - Skadeplatskonferensen, Katrineholm - 2012

Kollapsa
Detta är ett fastnålat ämne.
X
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Arbetsmiljö på skadeplats - Skadeplatskonferensen, Katrineholm - 2012

    Jag hade förmånen att få prata om arbetsmiljö på skadeplats under Skadeplatskonferensen i Katrineholm 2012. Jag har i de följande tre inläggen delat upp presentationen i tre delar.

    Del 1 är en repetition av AFS på skadeplats som jag kört flera gånger tidigare.

    Del 2 handlar om att bryta mot arbetsmiljöregler på skadeplats. Delar av denna har jag också kört tidigare, men nu är det en lite ny vinkel på denna delen. Bland annat resonerar jag om debatten som har varit där man ibland säger att rökdykning är förbjudet. Jag anser att så kan man inte säga.

    Del 3 är en ny del där jag resonerar om det egentligen är rimligt med dagens skadeplatsorganisation att klara av att hantera de arbetsmiljöregler som finns. Jag argumenterar i denna del av föredraget för att det ibland skulle vara behov av ett säkerhetsbefäl. Inte ett rökdykarbefäl eller rökdykarkontrollant, utan ett befäl som stöttar räddningsledaren med säkerheten på hela skadeplatsen. Inspirationen till detta kommer från amerikanska ISO, Incident Safety Officer.

    Del 4 är också en ny presentation där jag har tittat på behovet av en ny avspärrningsstandard på skadeplats. Eller kanske snarare en komplettering av den befintliga standarden som finns.

    Nyckelord: säkerhetsbefäl skadeplatskonferensen arbetsmiljö afs arbetsmiljöregler
    Senast ändrad av PO; 2012-10-19, 10:38.

  • #2
    Del 1 - AFS på skadeplats Mitt föredrag på Skadeplatskonferensen i Katrineholm 2012.

    Del 1 är en repetition av AFS på skadeplats som jag kört flera gånger tidigare. Har ni sett tidigare presentationer om AFS på skadeplats kan ni utan att skämmas hoppa över denna. Längst ner i detta inlägget finns en länk att klicka på för att ladda ner filmen istället för att se den via internet. PowerPoint-presentationen finns att hämta här >>>



    http://www.utkiken.net/filer/Skadepl...012del1afs.mp4
    Senast ändrad av PO; 2016-11-28, 17:53.

    Kommentera


    • #3
      Del 2 - Hur mycket får man skada en brandman? Och är det förbjudet att rökdyka? I andra delen av min föreläsning handlar det om att man ibland måste bryta mot arbetsmiljöreglerna på en skadeplats. Och då måste man ju ställa sig frågan om hur mycket man får riskera att skada en brandman.


      Jag har bifogat filmen som fil samt PowerPointen med de aktuella bilderna.

      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
      Senast ändrad av PO; 2012-10-19, 10:10.

      Kommentera


      • #4
        Del 3 - Säkerhetsbefäl på skadeplats Del 3 är en del av mitt föredrag på Skadeplatskonferensen 2012 i Katrineholm där jag resonerar kring om det inte finns situationer där man behöver ett säkerhetsbefäl på en skadeplats. Inte ett rökdykarbefäl eller rökdykarkontrollant, utan ett befäl som stöttar räddningsledaren med säkerheten på hela skadeplatsen. Inspirationen till detta kommer från amerikanska ISO, Incident Safety Officer.

        Längst ner finns filmen för nerladdning, och PowerPoint-bilderna är bifogade.




        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera


        • #5
          Del 4 - Avspärrningsrutiner på en skadeplats

          Del 4 är en ny presentation där jag har tittat på behovet av en ny avspärrningsstandard på skadeplats. Eller kanske snarare en komplettering av den befintliga standarden som finns. Presentationen tar 6 minuter.


          Presentationen finns som filmfil och powerpoint som bilaga.








          Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

          Kommentera

          Annonser

          Kollapsa

          Working...
          X